Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért gyártanak autószelepes...

Miért gyártanak autószelepes kerékpárgumi belsőt?

Figyelt kérdés
és hogy a p**ba kell felpumpálni,******** meg akik kitalálták,és a kedves családjukat is üdvözlöm:)

#autószelep #pumpálás #kerékpártömlő
2015. márc. 26. 17:59
1 2
 11/15 fenui ***** válasza:
60%
Kérdésre válaszolva: azért, hogy egyszerűbb legyen az életed, és ne legyen az a helyzet, mint a telefontöltőknél volt a 90-2000-es években, hogy minden MODELLHEZ más töltő kellett. Magyarul ez a standard, és így bárhol találsz hozzá pumpát, kompresszort stb.
2015. márc. 28. 09:39
 12/15 A kérdező kommentje:
Kidobtam a pi**ába,majd veszek rendes szelepeset.De előtte,szétdaraboltam.Olyan jólesett:D
2015. máj. 9. 16:18
 13/15 anonim ***** válasza:

Most vettem ehy karbonvázas e-bájkot és nem tudom miért, de szerintem felpumpálhatatlannak tűnő presta szelep van benne.

Hiába lazítom ki a csavarját, akkor nem enged, de ha a kézi pumpánal a kisebb nyílásába helyezem és rázárom a gumi tömítést, akkor hátra nyomja a bumpa dugattyút a kiáramló levegő.

Rllene lehet erővel nyomni, de úgy tűnik, csak oda-vissza fújja a levegőt a pumpából a kerékbe.

Elengedve meg vissza fújja a pumpába.

A másik hasonló pumpával ugyanezt csinálja.

Attól tartol, ha letekerem teljesen a csavart, nehogy beleessen az a kicsi menetes cső a gumiba, már ha egyáltalán kitekerhető.

Csak azt nem értem, miért nem autószelepeseket gyártamak csak, ami minden kerékfújó állomáson könnyedén és probléma mentesen felfújható legalább 4 barra. Egy öblös monti gumiba úgy se kell annál több bele, aszfalton sem.

Terepen meg 1.5 bar alatt (1.2 bar körül) eszi, folyja körne jól a köveket a bütykös gumi.

2021. máj. 29. 12:33
 14/15 anonim ***** válasza:

A többi normális montimon autó szelep van, azzal semmi gont, magától működik ha fújom,

és ereszti a levegőt, amikor a nyomásmérőt kicsit lazábban tartom, hogy még engedjek belőle a terep előtt.

Nem is tudom, presta szelepes guminál hogy mérjek nyomást?

Elég furcsa "állat" az a presta, nem egykönnyen kezrlhető.

2021. máj. 29. 12:38
 15/15 Wadmalac ***** válasza:

"Nem is tudom, presta szelepes guminál hogy mérjek nyomást?"

Prestához való nyomásmérőval. Ugyanúgy működik, mint az autószelepes, méréshez benyomja a tüskét.

Nekem mindhárom bringám Presta, MTB, SS és az országúti is.

Semmi gond vele évtizedek óta.

2021. máj. 31. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!