Egy monti esetében a teló vastagsága átmérője jelent bármit a minőségre nézve?
Van egy kb 15 éves montin anno csúcsmodell méregdrága Trek volt, benne SRAM első telóval, olyan robosztus vastag teló.
Első osztályú profi cucc volt de 15 éve.
Nézem az új montikat, és ezekben a telók az enyémhez képest sokkal vékonyabbak. Egy árszintig. Ezekben többnyire SR és alsóbb kategóriás SRAM Fox telók vannak.
Nézzük meg ezeket pl [link]
Nem is mind olcsó finoman szólva.
Aztán jönnek a jó drága modellek, Fox marzocchi telókkal. Na itt már látni az én jó öreg telómhoz hasonló robosztus vastag telókat.
Jelent ez a robosztusság nagyobb átmérő bármit is a minőségre nézve?
Minosegre nezve is jelent pl.
Xc kategoriaban volt a RsDart 28mmes becsuszoval,de en Tora-t vettem 32mmes becsuszoval,mert erosebb merevebb .Ha neked ez a minoseg akkor igen.
Egyebkent mozgas minosegben a szarak szettartasat,a perselyek minoseget szoktak figyelembe venni.
Stb stb.
Inkabb mondd meg mit akarsz es mire majd segitunk valasztani.
MIt jelent egy teló minősége egy laikusnak akit a tech részéletek nem érdekelnek csak HASZNÁLNI akarja? Az a minőségi teló ami bírja azt ha egy 100 kilós elefánt ráül a bringára és lezúz vele a göröngyös lejtőn-és bírja, csillapít.
Az a minőségi teló.
100kg-os elefant????hehe
En vagyok kb 115-125 kb.
Amit neked ajanlok.RockShox tora SL.
Nekem ez van.100mmes.Rugos.Az en sulyummal a minimumtol kb fel fordulatra van allitva a +fele a kemenyseg.
140+-os villa.
Hiresen nagy teheneknek valok a Marzocci-k.
De errol nem tudok tapasztalatot modani.
A torat-viszont nem gyartjak mar.
A probike-nal van viszont 70ert asszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!