Hogyan kell egy bicikli lánctányérjait és láncát
megtisztítani?
Figyelt kérdés
És ha megtisztítottam, akkor milyen olajjal olajozzam meg?
2015. jan. 17. 11:37
1/8 anonim válasza:
A láncot leveszem, egy pet palackba teszem, brigéciolba áztatom pár órára, összerázom párszor. Miután kivettem, magasnyomású mosóval átmosom, sűrített levegővel megszárítom.
A hárső fogaskerekeket leveszem a kazettáról, ecsettel brigéciollal lemosom róla a mocskot, majd átöblítem, megszárítom.
A bringát oldalra fektetem, és óvatosan lemosom az első lánctányérokat ugyanígy, vigyázva hogy ne folyjon be a csapágyakhoz a zsíroldó. Leöblítem, összerakom.
Vagy lánckenő sprayt használok, vagy sima 2T olajat.
2015. jan. 17. 12:48
2/8 anonim válasza:
Drótkefe tökéletes.
2015. jan. 17. 15:46
3/8 anonim válasza:
Én a lánctányérról és a fogaskeréksorról egyszerűen csak csavarhúzóval szoktam lekaparni a felgyűlt dzsuvát. Nem szoktam bohóckodni az állandó lánctisztítással, ellenben minden használat előtt beolajozom a láncot. Amikor látom hogy már nagyon koszos, leszedem, beleteszem benzinbe és az azonnal leszed róla mindent. 1 napot várok hogy elpárologjon a benzin, utána bekenem 5W30 motorolajjal. Bármilyen olajat használhatsz csak jó "sűrű" legyen, a benzin maradék ugye hígítja az olajat, ezért szükséges a magasabb viszkozitás, azután pedig akár műszerolajjal is kenheted a láncodat. Persze szórakozhatsz brigéciollal, csili-vilire letisztíthatsz mindent másnaponta, ezzel lehet hogy 30%-al tovább fog tartani a lánc, csak azt vedd figyelembe hogy egy kmc 6/7/8 sebességes kmc lánc 1500 forint (tapasztalatom szerint ez sem marad el a drágább lánctól, nekem tökéletesen megfelel), nyersz pár száz forintot, viszont elment + 10 órád. Döntsd el hogy mi éri meg jobban.
2015. jan. 17. 16:04
4/8 anonim válasza:
én bemegyek egy autómosóba, magasnyomásúval lecsapatom, aztán adok egy kis borravalót a srácoknak, mikor megszárad, akkor meg egy olajozás aztán kész... teljesen felesleges annyit vacakolni vele, mint amit az 1-es írt.
2015. jan. 17. 21:14
5/8 anonim válasza:
"5W30 motorolajjal."
soha ne kend be motorolajjal, ugyanis használat közben a sűrű olajra sokkal könnyebben tapad rá a szennyeződés, és aztán mosogathatod rendszeresen a láncodat.
a helyesen karbantartott lánc nem csöpög az olajtól, és csak hozzá való bringaboltban vásárolt, lánc kenésre szolgáló olajt használj.
+ a fogaskerekek megfelelő karbantartás mellett szárazak.
2015. jan. 17. 21:18
6/8 A kérdező kommentje:
Köszi!
2015. jan. 18. 10:25
7/8 anonim válasza:
Slaggal mostam le nyáron az udvaron és egy régi kefével sikáltam azt ami nem jött le. Olaj tipusával nem törődök az csak marketing duma motorolaj fürészolaj sima olaj ezek mind jók az étolajat persze ne használj az tényleg nem jó.
2015. jan. 20. 20:52
8/8 anonim válasza:
hát igen, ha csak a kocsma ajtóig kell az a bringa, akkor olajat sem kell kenni rá... de ha évi 10-15000km-t edzel, akkor nem árt odafigyelni rá...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!