Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Jobb váltó vagy jobb villa?...

Jobb váltó vagy jobb villa? Melyiket "áldozzam fel"?

Figyelt kérdés

Két nagyon hasonló 29er között vacilálok

[link]

[link]

A kéken a Suntour villáról nem sok jót hallottam, viszont a Deore XT váltó hatalmas plusz, a szürkén viszont az SLX egy szinttel gyengébb, viszont a Rock Shox szimpatikusabb darab.

Mivel számomra viszonylag drága gépekről van szó ezért egyelőre még nem akarok rajta semmit sem cserélni.

Melyiket érdemesebb beáldozni?

2015. jan. 9. 19:54
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Nos mivel elég felemás véleményeket kaptam mindenhonnan, ezért úgy döntöttem, hogy megnézem mit találok ha (bár nagyon ellenemre van) mélyebbre nyúlok a zsebbe.

[link]

Vélemények?

2015. jan. 10. 19:45
 12/23 A kérdező kommentje:
Ja mielőtt valaki mondaná, tudom hogy ez nem 29er.
2015. jan. 10. 19:49
 13/23 anonim ***** válasza:

10.-es válaszoló: "Nekem Suntour V3 teleszkópom van semmi bajom vele, jól tompít én elégedett vagyok vele, pedig erdős terepen megyek." XCT V3 vagy XCM V3? Sok különbség nincs közöttük. A lényeg hogy én is ugyanígy álltam a témához régebben. Volt egy sr m2000 telóm, utána pedig lett az xcm. Megváltás volt, dupla annyit mozgott, mondom ennél nem kell jobb teleszkóp. Aztán hozzájutottam egy sr duro-hoz ami eléggé alap teleszkóp, viszont rendelkezik csillapítással, akkor azt mondtam hogy az xcm-et soha az életbe nem teszem vissza. Neked milyen teleszkópjaid voltak a mostanin kívül? Valószínűsíthetem hogy eléggé gagyik, különben más véleményed lenne.

Kérdező: tudom hogy nem kérdezted, de én ha most vennék biciklit biztosan fatbike-ot vennék. Sokan majd biztos nekem ugranak hogy ezt csak nagy hóban, homokban és mocsarakban lehet használni, én is azt hittem, de ez nem teljesen így van. A nagyméretű gumik 10 cm-es rugóutat adnak, és olyan kis rezgéseket is elnyelnek amit teleszkóp sohasem fog. Igaz hogy nehezebb vele mászni, de szerintem sokan, többek között én is azért bringázom hogy lefelé csapathassak, a táj szépsége számomra csak másodlagos. A fatbike a 4" fölötti gumijával sokkal stabilabb, nem pattog el, nem kell remegned hogy mikor vágod magadat földhöz egy vízmosásnál, egyszóval sokkal biztonságosabban lehet vele menni, engedheted neki olyan helyeken ahol egy merev vázas xc bicó elpattogna. Itt van róla egy teszt [link] . Őszintén szólva én azért szemezgetek a fatbike-al, mert xc bicó már kevés nekem. Felénk vannak olyan terepek ahol 60 fölötti tempóval is lehet menni, ilyen sebességnél könnyen eltaknyolhat az ember, a fatbike-al pedig az esés veszélye lecsökken. Ilyen helyeken mindig káromkodok egy jó nagyot hogy már megint lassítanom kellett, mert a hátsókerék elpattog, bezzeg egy fatbike-al mehetnék ahogy akarok. Szélesebb gumik, nagyobb tapadás, sokkal stabilabb gép. Szóval lehet hogy valakinek inkább az a fontos hogy minél messzebbre juthasson el, engem viszont egy 2 perces száguldás mindenért kárpótol. Nem akarok semmit sem rád beszélni, csak leírtam hogy van egy ilyen lehetőség is.

2015. jan. 10. 20:15
 14/23 anonim ***** válasza:
Kinek mi a jó. XCT V3 a teleszkóp. Ahová én járok vele terepre jól tompít. Mondjuk előtte be kellett állítani...
2015. jan. 10. 20:18
 15/23 anonim ***** válasza:

nem azzal van a gond, hogy jól tompít e, hanem, hogy 2-4 ezer kilóméter alatt meghal... lehet, hogy neked jól tompít, és, lehet, hogy 2-4000km terep neked egy élet alatt sem fog összejönni, ezért elég a belépő kategória, de ha komolyabb szándékaid vannak, komolyabban edzel, esetleg versenyezni akarsz, ne adj isten, helyezést is szeretnél azon a versenyen, akkor már nem elég a gagyi...

Arról nem is beszélve, hogy ezek az olcsó telók, ilyenkor télen több órás edzés alatt úgy bekeményednek, hogy meg se moccannak.

Ezen a szörny bringán meg jót nevettem, elhiszem, hogy ha valóban ilyened van, akkor jókat mulatsz vele 1-2km-en... de ha azt állítod, hogy letekersz vele egy 40km-es terep távot erdőn mezőn hegyen völgyön át, akkor eldobom magam...

2015. jan. 10. 23:22
 16/23 anonim ***** válasza:

Nekem nincsen, de beszéltem már pár emberrel akinek van.

Nem véletlenül terjedt el annyira. 300 ezerért már olyat lehet kapni ami kb. olyan súlyú mint egy alap xc, 14 kg, miért ne lehetne vele 40 kilométert letekerni? Ajánlom figyelmedbe ezt a csoportot [link] , lépj be ide, kérdezd meg hogy kinek van fatbike-ja, vedd fel velük a kapcsolatot, tedd fel a kérdéseidet vagy próbálj ki egyet élőben és aztán nevess. Ne ítélj első látásra!

2015. jan. 11. 09:21
 17/23 anonim ***** válasza:
15. : Egyébként elolvastad a tesztet? Ez nem egy testbike szintű vélemény, erre lehet adni.
2015. jan. 11. 09:24
 18/23 anonim ***** válasza:
én köridőkben gondolkodom, elhiszem, hogy funolni jó, mint minden szörny bringa, de egy xc versenyen, a rajtnál még röhögnének rajtad, aztán többet nem látna senki :) ez egyszerűen nem mtb felhasználásra lett kitalálva.
2015. jan. 11. 15:58
 19/23 A kérdező kommentje:

Úgy érzem kezdünk kicsit elkanyarodni a témától.

Fatbikeot semmiképpen sem szeretnék, mint írtam túrázásra és amatőr versenyre kéne, erre nyilván használhatatlan. Szubjektív dolog, de ez a traktorkerék méretű gumi szerintem ráadásul még ronda is. Mármint olyan kiröhögnek ha kimozdulok vele szintű ronda.

2015. jan. 11. 16:04
 20/23 anonim ***** válasza:

Elnézést hogy elkanyarodtam. Hirtelenjében 2 normális bicajt találtam, amik mindenképpen jobbak mint amit te linkeltél. [link] [link]

Annyit fűznék hozzá hogy mindkettő jó választás, jó a rockshox, csak nem 28 mm-es becsúszószárral, 32 mm-es becsúszószárakkal viszont már nem lesz gond, van is benne csillapítás szóval sokkal jobb mint egy xct/xcm/xcr. Én a Moongose-t választanám ha most kéne bicajt vennem, de ha te 80 kg fölött vagy a gepida jobb választás az első 180 mm-es tárcsa miatt. Nem mondanám hogy jobb az elixir1 mint a draco, nekem volt avid-om, nem voltam tőle lenyűgözve, de legalább a 180 mm-es tárcsa nem fog olyan könnyen megsülni egy erősebb lejtmenet után mint a 160-as.

2015. jan. 11. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!