A kéken a Suntour villáról nem sok jót hallottam, viszont a Deore XT váltó hatalmas plusz, a szürkén viszont az SLX egy szinttel gyengébb, viszont a Rock Shox szimpatikusabb darab.
Mivel számomra viszonylag drága gépekről van szó ezért egyelőre még nem akarok rajta semmit sem cserélni.
Ja, elfelejtettem írni, hogy főleg terepre és túrázásra használnám, talán amatőr versenyekre is. Leginkább a Bakonyban, ahol van pár "fingatósabb" terep is.
2015. jan. 9. 19:57
2/23 anonim válasza:
Szerintem jobb a kevesebb villa+ egy kicsit gyengébb váltó, ha nem vagy olyan profi szerintem úgysem érzed a különbséget a kettő között főleg terepen
2015. jan. 9. 20:00
3/23 anonim válasza:
Előző vagyok, Bocsi az elírásokért csak telón vagyok és átírt néhány szót.(pl kevesebb-->nevesebb)
2015. jan. 9. 20:02
4/23 anonim válasza:
mindkét villa egy rakás hulladék, ha majd komoly villára lesz szükséged, azt 100-140között fogod megúszni...
a váltó viszont egy hétvégi felhasználónál is érezhető különbséget ad.
2015. jan. 9. 20:45
5/23 A kérdező kommentje:
Semmi szükségem 140ezres villára, se DHzni, se komolyan versenyezni nem tervezek. De szerintem ez már a belinkelt bicajokból is látszik.
2015. jan. 9. 21:55
6/23 Alex Fly válasza:
Én úgy vagyok vele, hogy a váltó amúgy is kopó alkatrész, idővel cserére fog szorulni. Akkor meg majd lehet egy kategóriával jobbra váltani és anyagilag sem fáj annyiba, mint egy villacsere... Vagy megérdeklődheted az üzletben, lecserélik-e a vásárláskor. Jobb helyeken ezt az a
2015. jan. 10. 04:32
7/23 Alex Fly válasza:
Folyt. :
Jobb helyeken ezt az alkatrészek árának különbsége és a munkadíj árának ráfizetésével minden további nélkül megcsinálják. Hogy ez az árkülönbség a villánál vagy a váltónál éri meg jobban, azt el tudod dönteni...
2015. jan. 10. 04:35
8/23 anonim válasza:
Nem mondom jó drágák. Én 2009-ben vettem egy xc bicajt 80 ezerért, azon volt suntour xcm. A többi része se rossz, elől-hátul tektro io tárcsafék, lx hátsóváltó, stb. A mai napig nincs vele semmi gond sem. Visszatérve a kérdéshez, a teleszkóp sokkal fontosabb. Mindkettő biciklin nagyon alap teleszkóp van. A teleszkóp sokkal fontosabb, ég és föld a különbség egy fox és egy xcm között. Váltóból pedig a legolcsóbb shimanoval is van tapasztalatom, annyi hogy mászás közben jól megtekerem a biciklit hogy megnőjön a lendülete, majd lassan tekerve váltók, így egyáltalán nincs terhelés alatt és megteszi amit el lehet tőle várni. Egyébként ha a váltót odacsapod valaminek akkor az xt és ugyanúgy elfog törni mint a deore, viszont teleszkópnál már más a helyzet. Egy csillapítás nélküli teleszkóp állandóan visszarúg, kis akadályokra nem reagál. Az a rockshox teleszkóp nem lenne olyan rossz, viszont csirke becsúszószárai vannak, 28 mm-es becsúszók kevesek egy jó hidraulikus tárcsafékhez. Dönts reálisan. Megveszed bármelyik biciklit, még legalább 50 ezret kell költened egy normális teleszkópra. Aliexpress, ebay-en 50 ezerbe kerülnek szállítással együtt az sr epicon-ok, azok már használható teleszkópok. Inkább várj egy kicsit. Akciósan ennyiért már sokkal jobb bicikliket lehet venni.
2015. jan. 10. 12:14
9/23 anonim válasza:
értem én, hogy nincs szükséged drága villára, pusztán azt próbáltam finoman fogalmazva kimondani, hogy ha választhatsz szar és szar teleszkóp között, és választhatsz, 2 különböző középkategóriás váltó közül, amelyek közül az egyik érezhetően jobb mint a másik, akkor miért tartanád szem előtt a szar és szar teleszkóp közti különbséget.
egyébként én is 29er-t lovagolok, 90kgommal ez a kategóriás teló folyamatosan meg van sülyedve alattam, egy útpadkáról nem tudok hangtalanul leugrani, mert amint elhagyja a kerék a padkát, a teleszkóp kilő lefelé, lerántja a kezemet és balfa**kodok az úttesten... rengeteg kellemetlen élményt okoz ez az olcsó teleszkóp, de szezonra cserélve lesz Rockshox Reba-ra, mert az már bizonyított alattam
2015. jan. 10. 16:40
10/23 anonim válasza:
Nekem Suntour V3 teleszkópom van semmi bajom vele, jól tompít én elégedett vagyok vele, pedig erdős terepen megyek. Volt egyszer hogy beraktam Novemberben és Márciusban előszedtem. Meglepetésemre, a villa 5 cm-el "nagyobb volt" mint amikor elraktam. Nem tudom mitől lehetett ez, hogy így kirúgott, de gyanítom, hogy egy masszív fékezés+ütközés kombó miatt ragadhatott be+ koszos is volt már... Én mindenképpen váltóra áldoznék. Most kezdte el azt csinálni, hogy elállítódik a váltó néha "cicereg" menet közben ami elég zavaró. Oké, hogy csak kicsit feljebb kell tolni a váltókart, és abbahagyj, de zavaró, amikor normális tempóban meghallod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!