Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Télen milyen ruhában bringáztok?

Télen milyen ruhában bringáztok?

Figyelt kérdés

2014. dec. 9. 02:58
 1/10 anonim ***** válasza:
Sima farmer, ha azért bringázok mert megyek valahova, rá térdmelegítő mert nekem a térdem szokott fájni ha hideg éri. Ha csak úgy bringázok, akkor az a tapadós bicikligatya, vagy futógatya, rá a térdmelegítő, rá rövidgatya.Derékmelegítő. Póló, lehetőleg poliészter anyagú. Nem ázik át ha esetleg megizzadnék. Rá két három vékony pulcsi, ez is jó ha sportos anyagú, de annyira nem fontos. Csősál nyakra, száj elé, sapka kesztyű. kb ilyesmi
2014. dec. 9. 10:00
 2/10 anonim ***** válasza:

Hosszú thermo zokni, thermo nadrág, kamásli a cipőre, téli kesztyű, fejet/arcot/nyakat takarő sapka, aláőltözet-atléta, egy vékonyabb tavaszi bringás pulcsi, meg egy szélálló bringás kabát..

Hát kb20 perc mire felöltözök :D

2014. dec. 9. 14:03
 3/10 anonim ***** válasza:
általában két nadrágot veszek fel. ha pl edzeni vagy uszodába megyek akkor két melegítő (alul testhez simulós, arra veszem rá a sima melegítőt). vagy pl munkába megyek városba akkor melegítő plusz farmer. vastag pulcsi, kabát, sál, sapka, kesztyű.
2014. dec. 9. 15:06
 4/10 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen célból és mennyi ideig kerékpározol. Ha pár perces városi tekerésről van szó, akkor hétköznapi ruha is megteszi egy jó sállal, sapkával és kesztyűvel kiegészítve.

Ha több órás bringaedzésre mész, akkor muszáj beszerezned egy profi technikai öltözetet. Cipőre kamásli, szélálló, de szellőző zokni, profi nadrág, felülre aláöltözet és téli mez. Ezekből minimum Decathlon csúcsmodell szint kell, de inkább jobbak, pl. a Castelli felső kategóriás darabjai. Szélálló kesztyű, sapka, esetleg csősál és egy varrás nélküli nedvességelvezető boxer.

Egy hosszú téli edzésen a kerékpárosnak elsősorban nem meleg, hanem szélálló ruházatra van szüksége, de olyanra, amelyik a keletkezett izzadságot is elvezeti. A fűtésről maga a szervezet gondoskodik. A ruhának csak annyit kell tennie, hogy nem engedi be a jéghideg menetszelet. 30 km/h-s tempónál kb. 10 fokot jelent csak a menetszél hűtő hatása. Egy hétköznapi ruházaton simán átfúj a szél. A másik gond, hogy a legnagyobb hidegben is keletkezik izzadság, főleg ha változatos terepen tekerünk vagy elég az is ha pár percre megállunk. Ilyenkor a pamut átázik, de nem vezeti ki a nedvességet, hanem magában tartja, ezért a vizes ruhában előbb-utóbb nagyon fázni fogunk.

2014. dec. 10. 00:09
 5/10 A kérdező kommentje:
hát igazából pl Velencei-tó körről van szó, de semmiképpen nem izzadós tempóban, bár meg kell hagyni elég izzadós típus vagyok.
2014. dec. 10. 10:13
 6/10 anonim ***** válasza:
Angol katonai under-armour pólók igen olcsók és viszonylag könnyen beszerezhetők, nagy pluszt adnak a komforthoz.
2014. dec. 11. 08:38
 7/10 A kérdező kommentje:
hát ha az under-armour számodra az olcsó kategória, akkor inkább bele sem gondolok, mire gondolod, hogy drága :D
2014. dec. 11. 09:00
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem arra a túlárazott hülyeségre gondolok, hanem a brit hadsereg által ténylegesen használt under-armour pólókra:D [link]

Itt például 3 euró, de sok helyen kapható, néha raktári is (értelemszerűen többért). Hazánkban is van katonai boltban.

Én nyáron 35 fok körül tekertem benne egy órát egy kb. 30-35 kilós hátizsákkal, városi körülmények között. Csak ott nedvesedett át, ahol a hátizsákkal érintkezett, út végén levettem, kiraktam a napra 10 perc múlva száraz volt.

2014. dec. 11. 09:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Én télen csak rövidebb időkre megyek bicajozni. Lehet neked akármilyen ruhád, hosszú távon az ízületek fognak kapni rendesen. Sok motoros akik télen sem tudják letenni a gépüket, azoknak is fájnak az ízületeik, pedig nem 5 ezres ruhákban mennek. Én hideg időben max háromnegyed órát tekerek, azt is intenzíven. 10 fokig sima farmer és 100% műszálas póló, 5 fokban már felveszek egy pulcsit is, 0 fokban pedig thermo aláöltözőt, széldzsekit és farmert veszek fel. 0 fokig még nagyon kényelmes biciklizni. Persze nem a lightos gurulgatásra gondolok, hanem hegyre megyek fel ahogy csak bírok. Faluban lakom és nagyon közel vannak hozzánk a jó helyek. Sokan hülyének néznek hogy alig öltözök fel, de valójában még így is eléggé megizzadok. Most pl. amikor szünet van naponta 3-szor is kimegyek. 0 fok alatt pedig egyre kellemetlenebb biciklizni, max mínusz 5 fokban megyek ki bicózni, de ilyenkor már szenvedés. Van tőlem kb. 200 méterre egy kis hegy ahová szerpentin vezet fel, nagyrészt arra járok. Ilyen nagyon hideg időben kitekerek és lezúzok, 20 perc alatt megjárom, nem is nagyon érdemes ennél több időt bicózni, mert mindenedet nem tudod megvédeni. Nekem pl. az arcom lefagy, az átlagos símaszkokon meg simán átfúj a szél, meg különben is a símaszk telemegy takonnyal meg párával, ilyenkor inkább kevesebbet bícózok. Szóval 0 fokban max 1 órára megyek bicózni, mínusz 5 fokban max 20 percre, 5 fokban meg már annyit bicózol amennyit akarsz ha megfelelő ruházat van rajtad. A pamutot viszont messziről kerüld el, nem vezeti el az izzadtságot.
2014. dec. 28. 12:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Ahogy a mondás tartja: rossz idő nincs, csak rosszul felöltözött kerékpáros. Ebben sok igazság van. A rosszul felöltözött alatt nem azt értem, hogy kevés ruha van rajta, hanem azt, hogy téli kerékpározásra nem alkalmas a ruházata. Én télen is 1200-1400 km-t tekerek minden hónapban, jórészt alapozó jelleggel. Aki komolyan bringázik az, ilyenkor kis intenzitású, de hosszú és/vagy nagy mennyiségű edzést teljesít, a rövid, kemény tekerések épp nem az ilyenkor szükséges alapozást szolgálják. Ehhez azonban jó ruha kell. Legyen szélálló, különösen védje az érzékeny területeket és vezesse el az izzadságot. Manapság már komoly tárháza van az ilyen technikai öltözékeknek, amikben tényleg lehet 0 fok alatt is több órás edzéseket csinálni káros következmények nélkül. (Nyilván nem farmerre gondolok.) Sajnos az áruk igen magas, így csak azoknak éri meg, akik magasabb szinten bringáznak.
2014. dec. 29. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!