Hosszú thermo zokni, thermo nadrág, kamásli a cipőre, téli kesztyű, fejet/arcot/nyakat takarő sapka, aláőltözet-atléta, egy vékonyabb tavaszi bringás pulcsi, meg egy szélálló bringás kabát..
Hát kb20 perc mire felöltözök :D
Attól függ milyen célból és mennyi ideig kerékpározol. Ha pár perces városi tekerésről van szó, akkor hétköznapi ruha is megteszi egy jó sállal, sapkával és kesztyűvel kiegészítve.
Ha több órás bringaedzésre mész, akkor muszáj beszerezned egy profi technikai öltözetet. Cipőre kamásli, szélálló, de szellőző zokni, profi nadrág, felülre aláöltözet és téli mez. Ezekből minimum Decathlon csúcsmodell szint kell, de inkább jobbak, pl. a Castelli felső kategóriás darabjai. Szélálló kesztyű, sapka, esetleg csősál és egy varrás nélküli nedvességelvezető boxer.
Egy hosszú téli edzésen a kerékpárosnak elsősorban nem meleg, hanem szélálló ruházatra van szüksége, de olyanra, amelyik a keletkezett izzadságot is elvezeti. A fűtésről maga a szervezet gondoskodik. A ruhának csak annyit kell tennie, hogy nem engedi be a jéghideg menetszelet. 30 km/h-s tempónál kb. 10 fokot jelent csak a menetszél hűtő hatása. Egy hétköznapi ruházaton simán átfúj a szél. A másik gond, hogy a legnagyobb hidegben is keletkezik izzadság, főleg ha változatos terepen tekerünk vagy elég az is ha pár percre megállunk. Ilyenkor a pamut átázik, de nem vezeti ki a nedvességet, hanem magában tartja, ezért a vizes ruhában előbb-utóbb nagyon fázni fogunk.
Nem arra a túlárazott hülyeségre gondolok, hanem a brit hadsereg által ténylegesen használt under-armour pólókra:D [link]
Itt például 3 euró, de sok helyen kapható, néha raktári is (értelemszerűen többért). Hazánkban is van katonai boltban.
Én nyáron 35 fok körül tekertem benne egy órát egy kb. 30-35 kilós hátizsákkal, városi körülmények között. Csak ott nedvesedett át, ahol a hátizsákkal érintkezett, út végén levettem, kiraktam a napra 10 perc múlva száraz volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!