Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szerintetek még érdemes...

Szerintetek még érdemes belekezdeni versenykerékpározásba ilyen korban és ilyen testtömeggel?

Figyelt kérdés

16/f

180cm/95kg

2014. szept. 19. 19:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem valószínű, hogy versenyszerűen menne. Idős vagy és valószínüleg az alkatod se jó ehhez.
2014. szept. 19. 20:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem, azért köszönöm :)
2014. szept. 19. 20:29
 3/7 anonim ***** válasza:

"Idős vagy"

Nem 61-et hanem 16-ot írt, gondolom elnézted.

Szerintem simán érdemes belekezdened, ha ehhez van kedved. Simán érhetsz el jó eredményeket. A súlyod meg úgyis csökkenni fog ha sokat biciklizel. :)

A versenykerékpározás egyáltalán nem a jégtánc kategória, amit ha nem kezdesz el 3 éves korodban akkor sose leszel sikeres.

2014. szept. 19. 23:30
 4/7 Wadmalac ***** válasza:

Amennyiben nem vágysz mindenképpen dobogós eredményekre, akkor vágjál csak bele, már csak a sport öröméért is.

Bizony sok babérra még az amatőr mezőnyben is csak akkor számíthatsz, ha abszolút őstehetség vagy, nagyon erős a 16-18-as mezőny.

Meg akkor szoktak letörni a srácok nagyon, amikor átesnek a 18+ mezőnybe, ott még a dobogósokból is "sereghajtók" lesznek, a legerősebb versenyzők 18-35 közt vannak.

A kerékpárosok élmezőnye átlóg még jócskán a senior (30+) kategóriába is, szóval az "öreg vagy hozzá" nagyon nem áll a bringázásra.

2014. szept. 22. 11:35
 5/7 anonim ***** válasza:
A genetikája viszont valószínüleg nem jó ehhez.
2014. szept. 22. 13:22
 6/7 Wadmalac ***** válasza:
hát a 180 cm/95 kg inkább utal nagyobb izomtömegű alkatra, mint inas-szálkásra, országúti bringásnak nem ideális alkat, de sebaj. Én sem voltam az, nem is voltak soha nagy eredményeim, mégis mindig imádtam a versenyzést.
2014. szept. 22. 13:31
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem azért csinálnám,hogy nagy eredményeket érjek el természetesen. Ezt felismertem az elején már. Maga a sport nagyon érdekel mindig is érdekelt a versenyszintű kerékpározás. Köszönöm mindenkinek a válaszát! :)
2014. szept. 22. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!