Érdemes computert venni kerékpározáshoz, vagy elég okostelefon is?
#1: De általában így is pontosabbak, mint a kerékátmérőtől függő computeré. Főleg az egész út alatti átlagsebesség.
Ha biciklizés közben nézni akarod, akkor vagy veszel ilyet, vagy a telefonod rögzíted a kormányra. Talán ez az egyetlen előnye, hogy olcsó és kevésbé félti az ember.
Szerintem a felhasználás körülményeitől függ. Ha csak városon belül mászkálsz és kiváncsi vagy, mennyit mész egy nap, akkor elég lehet a telefon is. De hosszabb távra szerintem nem alkalmas. A legtöbb idő, amit Sports Tracker-rel mértem az valamivel több, mint 5 óra volt, igaz, közben zenét is hallgattam. A zsebemben volt, nem a kormányon néztem egyfolytában.
Én elsősorban az átlagsebesség és az egyszerűbb kezelés miatt használok órát. Javaslom a Cateye Tomo xc-st200 készüléket. upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a0/CatEye_Tomo_XC_CC-ST200.jpg
2-3000 ezer körül szerintem beszerezhető, és igen tartós. Az enyémet kb. 12 éve használom. 0 fok körül azért lassul egy kicsit a képfrissítés és meg is lilul a kijelző...
Ha az útvonalat is akarod rögzíteni, ahhoz gps kell, tehát a kérdés eldőlt.
Ha elegendőek a megtett úttal kapcsolatos alapparaméterek, akkor km óra.
A linkelt Cateye hatalmas klasszikus :) De a km óra éveken át reggeltől estig mutat és mér minden pillanatban, ezt csinálja utána egy okostelefon :)
Köszi a válaszokat!
Végülis nem nagy beruházás a km ora, és az valóban mér állandóan, ha meg néha kell útvonal is akkor be lehet nyomni a telefont.
Köszi mégegyszer!
A GPS nem a két pont távolságot méri, hanem azok merőleges vetületének a távolságát, azaz minél dimbesebb-dombosabb az útvonal, annál többet csal.
Kisarkítva: ha kiugrasz a tizedikről, akkor valójában zuhansz 30 métert, a GPS szerint meg ugyanott maradtál.
Hogy a GPS távolságmérésének problémáját jobban megértsd, itt egy cikk róla:
A computer hátránya meg az, hogy nem biztos, hogy jól állítod be a kerékméretet, illetve a kerékméret a keréknyomástól is függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!