Mi a különbség a mechanikus és a hidraulikus fék között?
nekem mechanikus van hidralulikus-t még nem használtam. Milyen területre kell? Mennyiért milyet akarsz?
Igazából szerintem pl dh-ra meg freeridra érdemes csak vagyis keményebb terepre de jobbára dh. Hátrány levegősödik a mechanikus viszont ugye a bowden nyúlik. Előny 2 vagy több dugattyúból áll és nem csak 1 mozgó és 1 állóból azaz szerintem erősebb. Minőségre a válasz ha veszel pl egy avid bb7 és valami noname gagyi hidrás tárcsaféket az avid bb7 nyílván jobb de egy avid juicy 3 között már a juicy jobb. Meg azért egy fékcső kb 8000ft a hidrásnál még a bowden ha nagyon jó is csak 1000 max meg egyszerűbb karbantartani de keményebb terepre ajánlom a hidrásat . Dirtre meg ilyenre csak mechás oda is jó a hidrás de szerintem nem éri meg arra
Annyiban kiegészíteném az előttem szólókat, hogy úgy általában terepre hidrás való, lényegesen többet és erősebbet kell fékezni már közepes terepen is XC bringával, mint aszfalton. DH-ról és FR-ról nem is beszélve.
Ha csak betonúton tekersz, városban, arra untig elég a mechás, sőt, még a V fék is.
Az országútikon is V-fék van, pedig ott a 30 km/h sok embernél az átlegsebesség..
Városban meg olcsó bringára hülyeségnek tartom. Viszont ha versenyszerűen nyomod mint pl. én, sokat segít egy hidraulikus fék. XC-zek, oda néha kell a nagy fékerő.
Ugye a bowden nyúlik, a folyadék pedig összenyomhatatlan. Így egy "erős" rendszered van, és lehetőség van akár 4 dugattyús rendszerekre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!