Hogyan szedjem ki?
Figyelt kérdés
Bringámon ki akartam cserélni a hagyományos középcsapágyat, monoblokkra. A hajtókart és a baloldali csészét szépen leszedtem, kivettem a tengelyt, viszont a jobb oldali csésze úgy beragadt, mint a k**va élet. Hiába raktam rá egyméteres erőkart, röhögött a pofámba. Ráadásul a monoblokk kiszedő szétforgácsolta csésze fogazását, ezért most már ugrál benne, mint a nyavaja. WTF? Olyan megoldások érdekelnének amik lehetőleg nem tesznek kárt a vázban, de kiszedi azt az átkozott csészét.2014. szept. 6. 13:13
1/3 anonim válasza:
A jobb oldali fordított menetes, ezt figyelembe vetted? Mielőtt az új monoblokkot beszereled, mindenképp ki kell majd tisztítani menettisztítóval a váz menetét, de ha nagyon szét ment, akkor újra kell vágni a menetet, különben nem fogod tudni beerőszakolni az új középrészt. A középcsapágy szerelése (főleg régi bringán) egyébként is nagyon idő;- és türelemigényes művelet, mert könnyedén lehet használhatatlanná tenni a komplett bringát. Ha a fordított menetet tudtad, és így sem adta meg magát, akkor próbáld melegíteni a vázat, de ez, már eléggé kókány megoldás és jó vége nem lesz, de sajnos ez az egyetlen lehetőség, hogy kiszedd.
2/3 Wadmalac válasza:
Angol menetes középrésznél a lánckerék oldal balmenetes. Most jól meghúztad. :D
Próbáld meg ellenkező irányba, ha mázlid van, legyőzöd a saját meghúzási nyomatékodat. :)
Mielőtt megpróbálsz majd hajtókarból pedált kiszedni, ott is gondold meg előtte és ellenőrizd, mert ott meg a balos pedál balmenetes.
3/3 Wadmalac válasza:
Hozzátenném, az olasz menetes középrészeknél jobbmenetes mindkét oldal.
Meg lehet ismerni, melyik melyik, a monoblokk csészéknél az olasz menetes kap egy "I" jelölést a típuskód végére. Hagyományos csészéknél onnan lehet azonnal látni, hogy az angol menetesen colos méret van, az olaszon milliméteres méretmegadás van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!