Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hagyan tudnám kényelmesebbé...

Hagyan tudnám kényelmesebbé tenni a túrázást?

Figyelt kérdés

A fenekem szépen el tud fáradni sajnos van hogy 20 km után, de attól végig megyek. kb 80-100 km között szoktam tekerni, MTB bringával, elég vékony szilikonos ülés, betétes biciklis nadrággal de akkor is elfárad és 40-50 km után van hogy fáradtan kedvetlenül megyek. Szélesebb ülés kellene, vagy úgy vettem észre hogy az ülés fenék felöli része nem dől eléggé előre és nem elegendően ülök rajta.

[link]

Ilyen hasonló kinézetű ülés.

192cm 105 kg, 20F.

2014. szept. 1. 01:45
 1/5 anonim ***** válasza:
a súlyos is probléma lehet és a rossz nyeregszög/hossz.
2014. szept. 1. 10:13
 2/5 anonim ***** válasza:

A legnagyobb probléma a súly lehet, én 74 kiló vagyok (186 cm), de ha egy hárizsákkal megyek, amiben van 4-5 kiló cucc, már 5 km után érzem, hogy jobban nyomja a seggemet.

De egy jobb nyereg választás segíthet valamennyire. 20/F

2014. szept. 1. 13:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha érzed, hogy nem áll jól, akkor miért nem igazítasz rajta? Nincs szabály, hogy álljon, az a lényeg, hogy kényelmes legyen.

Vagy az is lehet, jobb lenne egy szélesebb, túrázósabb nyereg. Szerintem nem feltétlen csak a súlya probléma, mert én sem vagyok épp pehelysúlyú, mégis előfordult már, hogy 200 felett tekertem egy ilyen nyeregben és fel sem tört meg semmi. [link]

Használok egy jóval olcsóbb nyerget is, azzal sincs semmi problémám. [link]

Egyszer próbáltam egy ilyet, de 20-30 km után kellemetlen volt: [link]

Tehát azt javaslom, hogy próbálgass.

2014. szept. 1. 14:52
 4/5 anonim ***** válasza:
sajnos a nyereg olyan mint a cipő, nem mindenkinek válik be ugyan az, és sokat ki kell próbálni, mire megtalálod a tökéletest.
2014. szept. 1. 17:50
 5/5 anonim ***** válasza:

"vagy úgy vettem észre hogy az ülés fenék felöli része nem dől eléggé előre"

Fogsz egy kulcsot és elkezded állítgatni a szöget, az optimális helyzet elég gyorsan megtalálható. Meg előre-hátra. Meg a magasságot is kis lépésenként. Meg kéne találnod, ahol a legkevésbé kínos.

A nyeregre azért nincs tuti tipp, mert van akinek a keskeny léc jellegű jön be, más meg a nagymama ülésre esküszik :) Nekem pl. a lukas nyereg hozta meg az megváltást, előtte szenvedtem akármivel is :)

2014. szept. 1. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!