Hagyan tudnám kényelmesebbé tenni a túrázást?
A fenekem szépen el tud fáradni sajnos van hogy 20 km után, de attól végig megyek. kb 80-100 km között szoktam tekerni, MTB bringával, elég vékony szilikonos ülés, betétes biciklis nadrággal de akkor is elfárad és 40-50 km után van hogy fáradtan kedvetlenül megyek. Szélesebb ülés kellene, vagy úgy vettem észre hogy az ülés fenék felöli része nem dől eléggé előre és nem elegendően ülök rajta.
Ilyen hasonló kinézetű ülés.
192cm 105 kg, 20F.
A legnagyobb probléma a súly lehet, én 74 kiló vagyok (186 cm), de ha egy hárizsákkal megyek, amiben van 4-5 kiló cucc, már 5 km után érzem, hogy jobban nyomja a seggemet.
De egy jobb nyereg választás segíthet valamennyire. 20/F
Ha érzed, hogy nem áll jól, akkor miért nem igazítasz rajta? Nincs szabály, hogy álljon, az a lényeg, hogy kényelmes legyen.
Vagy az is lehet, jobb lenne egy szélesebb, túrázósabb nyereg. Szerintem nem feltétlen csak a súlya probléma, mert én sem vagyok épp pehelysúlyú, mégis előfordult már, hogy 200 felett tekertem egy ilyen nyeregben és fel sem tört meg semmi. [link]
Használok egy jóval olcsóbb nyerget is, azzal sincs semmi problémám. [link]
Egyszer próbáltam egy ilyet, de 20-30 km után kellemetlen volt: [link]
Tehát azt javaslom, hogy próbálgass.
"vagy úgy vettem észre hogy az ülés fenék felöli része nem dől eléggé előre"
Fogsz egy kulcsot és elkezded állítgatni a szöget, az optimális helyzet elég gyorsan megtalálható. Meg előre-hátra. Meg a magasságot is kis lépésenként. Meg kéne találnod, ahol a legkevésbé kínos.
A nyeregre azért nincs tuti tipp, mert van akinek a keskeny léc jellegű jön be, más meg a nagymama ülésre esküszik :) Nekem pl. a lukas nyereg hozta meg az megváltást, előtte szenvedtem akármivel is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!