Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Lánc tisztítás kívül jó belül...

Lánc tisztítás kívül jó belül nem. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

kívülről szép tiszta nem olajos de belül a csapágyaknál(?) a guriga alatt még koszos fekete zsír(?) van. meg recseg is a kosztól.

mivel és hogyan tisztítsam ott is?

Újra akarom normális olajjal kenni mert eddig valami fekete de tiszta zsírral kentem.

2014. aug. 27. 12:13
 1/3 anonim válasza:

Az egyik lehetőség, hogy leveszed és benzinbe vagy más oldószerben kimosod. Veszel egy nagy nyakú üveget (pl.: Nestea-s vagy Cappys) az oldószert beleöntöd és beleteszed a láncot és összerázod. Utána vízzel kiöblíted áttörlöd és megszárítod. Visszateszed és beolajozod.

Ha nem veszed le, akkor befújod valamilyen oldószerrel (pl.: WD40) és átsikálod egy fogkefével vagy körömkefével. Majd egy rongydarabbal áttörlöd. Tisztítsd át a hátsó sort és az első tányért egy oldószeres ronggyal. Utána a láncot beolajozod és vigyázz, hogy ne kerüljön a felnire. Magjáratod és az oldallapokról a felesleget száraz ronggyal letörlöd. Láncra csak olajat! :)

2014. aug. 27. 16:12
 2/3 A kérdező kommentje:

leszedem az nem tart semmibe patentszemes. van konyhai hideg zsíroldó az kiszedné az jó lenne rá?

[link]

ilyen.

2014. aug. 27. 22:13
 3/3 anonim válasza:

1. Vagyok

Nem rossz a hideg zsíroldó, de olcsóbb a benzin. És tegyél oldószert bőven a flakonba. Hagyd ázni egy kicsit és utána rázd össze. És ha valahol koszos lenne az összerázás után, még átsikálhatod. Sok sikert! Kíváncsi vagyok az eredményre. :)

2014. aug. 28. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!