Lánc tisztítás kívül jó belül nem. Hogyan tovább?
kívülről szép tiszta nem olajos de belül a csapágyaknál(?) a guriga alatt még koszos fekete zsír(?) van. meg recseg is a kosztól.
mivel és hogyan tisztítsam ott is?
Újra akarom normális olajjal kenni mert eddig valami fekete de tiszta zsírral kentem.
Az egyik lehetőség, hogy leveszed és benzinbe vagy más oldószerben kimosod. Veszel egy nagy nyakú üveget (pl.: Nestea-s vagy Cappys) az oldószert beleöntöd és beleteszed a láncot és összerázod. Utána vízzel kiöblíted áttörlöd és megszárítod. Visszateszed és beolajozod.
Ha nem veszed le, akkor befújod valamilyen oldószerrel (pl.: WD40) és átsikálod egy fogkefével vagy körömkefével. Majd egy rongydarabbal áttörlöd. Tisztítsd át a hátsó sort és az első tányért egy oldószeres ronggyal. Utána a láncot beolajozod és vigyázz, hogy ne kerüljön a felnire. Magjáratod és az oldallapokról a felesleget száraz ronggyal letörlöd. Láncra csak olajat! :)
leszedem az nem tart semmibe patentszemes. van konyhai hideg zsíroldó az kiszedné az jó lenne rá?
ilyen.
1. Vagyok
Nem rossz a hideg zsíroldó, de olcsóbb a benzin. És tegyél oldószert bőven a flakonba. Hagyd ázni egy kicsit és utána rázd össze. És ha valahol koszos lenne az összerázás után, még átsikálhatod. Sok sikert! Kíváncsi vagyok az eredményre. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!