Alu váz 110kg-hoz?
Üdv! 21 éves egyetemista vagyok régóta aktívan sportolok, de csak konditermi edzést és néha egy kis szobabicikli vagy futóban edzés után. Szeretnék biciklizni aerob edzés végett, sokkal jobban élvezem mint a futást, nyaranta mikor itthon mindig biciklizek aerob edzés végett szálkásításkor. Most akarok venni egy új bringát mivel újalbiba vagyok ahonnan 20 perc a suli gyalog, a buszbérletre így sajnálom a pénzt, viszont egy úr bringába szívesen befektetnék, hiszen erre is jó lenne. Egy fixit szeretnék, nagyon tetszenek ezek a típúsok, hogy ennyire személyre szabhatóak (színek stb) és könnyen fenntarthatóak. Ezt a bringát találtam ami elérhető áron van, a vázmagassága is megfelelő lenne (190cm) , és én a fékeket is örömmel látom rajta. [link] feketében
Szóval láttam, hogy alu vázas és kicsit elgondolkodtam, hogy a 110 kilómhoz nem kockázatos-e.
Röviden tömören: a fennt említett bringa megfelelő lenne-e nekem városi közlekedéshez és rövid 5-10 km-es edzés végett végzett túrákhoz, figyelembe véve a nagy a testsúlyom (110kg) és hogy aluvázas. Válaszotokat előre is köszönöm.
alu váz bírja, viszont az abroncsok nem, az alap gumik kb 75-80 kilós emberekre vannak tervezve. én 80 kiló vagyok, egy alap gumi kb 2 -3 hónapot bír fixi üzemmódban.
a bringa szét fog rázni, mert mindig maxra kell fújnod, hogy a súlyod miatt ne kapj felütéses defekteket.
másrészt meg, mifrancnak akarsz fixit, ha fékezed majd. fékkel is tök veszélyes, pl közel mész egy padkához, és eldobja magát a bicaj. nagy ember nagyot esik. egy single speed sokkal jobban passzolna hozzád.
"nagyon tetszenek ezek a típúsok, hogy ennyire személyre szabhatóak (színek stb)"
egy bringa nem a színe miatt személyre szabható, hanem a méretek, geometria és egyéb kényelmi funkciók által. legyen az akármilyen bringa, olyan színűre fested, amilyenre akarod.
+ ha egy 60kg-os ember bunnyzik egy 40cm magasat, akkor ő nem 110kg os reővel fog földre érkezni, hanem néhány száz, ha nem néhány 1000kg-al, te meg a 110kg-oddal örülhetsz egy fixin, ha elemeled azt a földtől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!