Amikor csúsztatom, a kereket, vagyis blokkolom fékezéskor akkor a gumi csikorgása az aszfalton jelentheti a gumi minőségét?
Mert csikorog mintha autó lenne, a tapadása az nagyon jó.
Minőséges lehet a gumi?
Azt jelenti, hogy nem tudsz fékezni. Ha blokkol a kerék, akkor csúszik, tehát minimális a súrlódás, azaz lassan lassulsz. Fékezni úgy kell, hogy még ne blokkoljon a kerék. Ezzel egyrészt megállsz, másrészt nem cseszed szét a gumit.
Amennyiben 10 éves vagy, akkor még belefér ez a fajta bohóckodás. Ha éltesebb vagy, neadjisten van jogsid, akkor inkább nem minősítem a dolgot.
20 évesen több sütnivalód lehetne, minthogy azt hidd, a gumi minőségét jelzi az aszfalton csikorgás:) Na mindegy.
De jól írtad, hogy elsővel lehet megállni rendesen. Nem tudom, te hogy mész, de én 60-70-ről is simán, blokkolás nélkül meg tudok állni első fékkel. A hátsó az más tészta, az csak lassításra jó, megállásra nem igazán alkalmas.
De hogy a kérdésre is válaszoljak, ez a csikorgás inkább az aszfalt típusától, minőségétől, állapotától, vizességétől függ, nem sok köze lehet a guminak hozzá (elvégre az kb állandó, az aszfalt változik inkább). Bár nyilván módosítja a hangot, ha mondjuk valahol 0,01cm2-en kilátszik egy kevéske szövet a gumiból, de ezek szerintem elhanyagolhatóak a többi paraméterhez képest.
Én is szoktam csikorgatni!
Azt szoktam, hogy erdőben begyorsulok 40-re, és behúzom a hátsó féket!
Amikor csúszik a kerék, akkor balra, jobbra tolom kifelé a hátsó kereket! Nagyon jó érzés, és ha a barátommal csináljuk, tök jó mintázatokat tudunk csinálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!