Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért kerül olyan sokba?

Miért kerül olyan sokba?

Figyelt kérdés

Egy kétkerekű amit már kerékpárnak lehet nevezni 160 - 200 ezer forint , és ez csak az alja!

Egy minőségi kerékpár 300 - 500 ezer legalább de 2-3 millióért sőt többért is lehet venni kerékpárt.

Egy minőségi kerékpár miért kerül annyiba amiért már egy új autót is meg lehetne venni? Vagy egy 300 ezer forintos kerékpár miért ennyi amikor nem túl sok alkatrészt tartalmaznak amik indokolnák a magas árat.

2014. aug. 3. 19:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet kevés az alkatrésze, viszont azok olyan minőségűek is. Spéci anyagból, komoly technikával rendelkeznek.
2014. aug. 3. 19:31
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én 100e-ért vettem a bringámat, és azóta beletekertem vagy 30e km-t, úgyhogy nem tudom, mit lehet szerinted kerékpárnak nevezni, de az alapabb felszereltségű modelleket (ti. nem a teleszkóp meg a tárcsafék teszi kerékpárrá a kerékpárt) meg lehet kapni jóval olcsóbban is. Aztán persze skálázódik fölfelé, a csökkenő határhaszon elve szerint, az 1 és a 2 millás modell között jóval kisebb a teljesítménybeli különbség, mint a 100 és a 200 ezres között. Ezek már inkább sporteszközök, mint járművek. Golfütőt is lehet venni 50 meg 100 ezerért, pedig abban még kevesebb alkatrész van, mint egy bringában :)

Sportautóból meg van 50 meg 100 millás szériamodell, és akkor joggal kérdezi az ember, hogy azon meg mi kerül annyiba, amikor új repülőgépet is lehet annyiból venni.

2014. aug. 3. 19:52
 3/4 anonim ***** válasza:
Az, hogy erős és masszív! Az 1-2 milliós biciklinek már nem acél meg alumínium váza van, hanem karbon! És nem mindegy, egy 25 kg-os alumíniumvázas biciklin tekersz vagy egy 4-5kg-os karbonvázon. A karbonváznak az ára 400.000 ft. Akkor ahhoz még vegyél spéci gumit meg kereket, kényelmes ülés, masszív váltó... Egyébként 100.000 ft alatt is lehet venni nagyon jó bicikliket!
2014. aug. 3. 21:00
 4/4 anonim ***** válasza:
#3 Azért ne túlozzunk, hol van 25 kilós aluváz? :D Az én alu montim is 15 alatt van kompletten, a karbonvázak meg 1-2 kilóban vannak.
2014. aug. 3. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!