Miért ennyire igénytelenek egyes bringások?
Sok olyan kerékpárt látok, ami koszos, esetleg kissé saras is. Rozsdás láncról és félig leeresztett gumiról ne is beszéljünk. Még márkás, alapvetően szép kerékpárok esetében is előfordul ez, pedig akinek egy Meridája van, abból nehezen nézném ki, hogy ne lenne fontos számára a kerékpárja ápolása.
Ennyire megterhelő volna 15 perc munkával lemosni a biciklit, megolajozni a láncát és felfújni a kerekeket?
tudod, apukám tanított erről egy bölcseletet még gyerekkoromban, ő is nagy bringás:
csak azé koszos, aki használja...
Alapvető igénytelenség és a proliság teszi:D
Az átlag ember, főleg az idősebbek (coci-érások) meg vannak győződve arról, hogy a bringa csak egy darab vas, hajtani kell, karbantartani nem, mert ékegyszerű eszköz. A rozsdás, kopott, lerohadt alkatrészeket is azért nem cserélik, mert fáj nekik az 5-10k-s javítási költség. A szobában terpeszkedő plazmatévé persze más dolog... Igen, kevés itthon a fizetés, de a biztonság megér egy kis pénzt. A budapesti boltbajárós bringán mondjuk előny a lelakottság (csak optikai, a hajtás és a csapágyak azért legyenek jók), bár úgyis elviszik.
A sima por és sár más kérdés, aki mtb-zik, mint pl én, annak a bringája egy túra után totál retkes lesz. Nem éri meg minden alkalom után lemosni (Bp belvárosban drága is mosó a benzinkúton), nem mellesleg dögösen tud kinézni egy könnyedebb sáros túra után:) A por meg önmagában nem ártalmas. A hajtásra viszont én is kényes vagyok, a láncot kb 60-70km-enként letörlöm ronggyal és újrakenem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!