Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért ennyire igénytelenek...

Miért ennyire igénytelenek egyes bringások?

Figyelt kérdés

Sok olyan kerékpárt látok, ami koszos, esetleg kissé saras is. Rozsdás láncról és félig leeresztett gumiról ne is beszéljünk. Még márkás, alapvetően szép kerékpárok esetében is előfordul ez, pedig akinek egy Meridája van, abból nehezen nézném ki, hogy ne lenne fontos számára a kerékpárja ápolása.

Ennyire megterhelő volna 15 perc munkával lemosni a biciklit, megolajozni a láncát és felfújni a kerekeket?

2014. júl. 10. 19:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

tudod, apukám tanított erről egy bölcseletet még gyerekkoromban, ő is nagy bringás:

csak azé koszos, aki használja...

2014. júl. 10. 20:03
 2/9 A kérdező kommentje:
Ebben igazad van, viszont rozsdás lánccal és lapos gumikkal útnak indulni... Az már tényleg igénytelenség.
2014. júl. 10. 20:08
 3/9 anonim ***** válasza:
Mert nincs idejük, rohanó világot élünk. Sok embernek csak az számít (ahogy az autóknál is), hogy elvigyen A-ból B-be.
2014. júl. 10. 20:16
 4/9 anonim ***** válasza:
nekem tetszik, ha saras.
2014. júl. 10. 20:24
 5/9 anonim válasza:
Most nekem is jó saras,de mert állandóan az erdőt járom.Lemoshatnám,de akkor ezt minden nap megtehetném,amilyen sár van az erdőkben.Még a végén lekopik a festék róla :) Gumik viszont felfújva és a lánc mindig tisztítva és olajozva.
2014. júl. 10. 21:00
 6/9 anonim ***** válasza:
Sok oka lehet, nekem kifejezetten bejön a trash style, és még ott van az is, hogy egy csillogó villogó fullos bringát előbb lopnak el, mint egy ócskának kinéző, de jól funkcionáló kerékpárt.
2014. júl. 10. 22:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Alapvető igénytelenség és a proliság teszi:D

Az átlag ember, főleg az idősebbek (coci-érások) meg vannak győződve arról, hogy a bringa csak egy darab vas, hajtani kell, karbantartani nem, mert ékegyszerű eszköz. A rozsdás, kopott, lerohadt alkatrészeket is azért nem cserélik, mert fáj nekik az 5-10k-s javítási költség. A szobában terpeszkedő plazmatévé persze más dolog... Igen, kevés itthon a fizetés, de a biztonság megér egy kis pénzt. A budapesti boltbajárós bringán mondjuk előny a lelakottság (csak optikai, a hajtás és a csapágyak azért legyenek jók), bár úgyis elviszik.

A sima por és sár más kérdés, aki mtb-zik, mint pl én, annak a bringája egy túra után totál retkes lesz. Nem éri meg minden alkalom után lemosni (Bp belvárosban drága is mosó a benzinkúton), nem mellesleg dögösen tud kinézni egy könnyedebb sáros túra után:) A por meg önmagában nem ártalmas. A hajtásra viszont én is kényes vagyok, a láncot kb 60-70km-enként letörlöm ronggyal és újrakenem.

2014. júl. 11. 08:08
 8/9 anonim ***** válasza:
A lapos gumi meg a sáros lánc tényleg szar ügy (kivéve ha épp az erdőben vagy :)) de arra kíváncsi lennék: szerinted mit ad a világnak, ha azt a pár csövet leganézom?
2014. júl. 11. 15:02
 9/9 Titusztitusz ***** válasza:
Azért nem ennyire egyszerü szerintem a felállás igényesség-igénytelenség terén...Ugyanis az igénytelenség az nem ennyire egyértelmü dolog bringák esetében...Nekem pl. a terepbringáim szinte mindig porosak-sárosak, mivel úgy vagyok vele, hogy ha azt akarnám, hogy mindig szépen csillogjanak-villogjanak, akkor MINDEN ÚT UTÁN örökösen tisztítani kéne őket csak azért, hogy két nap múlva kezdhessem előlröl az egész procedúrát...No meghát az erdőkre-mezőkre, ember nem járta tájakra ugyan mi jelentősége van annak, ha a bringa amivel megyek, sáros, avagy poros???(A mozgó alkatrészek olajozására-zsírozására azért mindig nagy figyelmet fordítok, az azért egészen más téma...)Viszont az országúti bringám az mindig csillog-villog, azon nem tűrök se sarat, se port,se rozsdás sárhányót, mivel azt már "mások szeme előtt" használom...Ez esetben akkor miként lehetne vajon kategórizálni pl. az én esetemet??? Szóval nem ennyire egyszerűen eldönthető kérdés ez az "igénytelenség" dolog a bringák és gazdáik esetében azért...
2014. szept. 1. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!