KMC lánc, és van ilyen patent vagy miféle szem is rajta, amit 1 órán keresztül próbáltam szétszedni, kézzel, fogóval, 2 fogóval, mindennel... de sikertelenül.
Hogy lehetséges? Amúgy kb két szemet kéne kiszednem, mert túl hosszú a lánc... szétszedjem máshol láncbontóval vagy mit csináljak? Azt utána össze lehet rakni rendesen?
De ha nem bírsz vele, láncbontó mindkét esethez ajánlott.
"Azt utána össze lehet rakni rendesen?"
Végül is igen, de ha van egy rossz láncod, gyakorold mert könnyű meggörbíteni a láncszem külső lemezét (na annak mi a farok lehet a neve :))
2014. júl. 5. 00:59
3/9 A kérdező kommentje:
Hát valószínűleg a kosz miatt nem jön szét... vagy nagyobb erő kéne az összenyomásához... ami nekem nincs.
2014. júl. 5. 12:45
4/9 Titusztitusz válasza:
A kerékpárláncot nagyon egyszerű dolog szétszedni, és utána összerakni is...Viszont úgy kell csinálni a dolgot,hogy egy ANYACSAVARRA kell felfektetni a láncnak azt a szemét ahol szét szeretnénk bontani a láncot, úgy, hogy a láncszem közepe az anyacsavar belsejére feküdjön...Aztán egy vékony szöget kell belekalapálni a láncszembe, és óvatosan kiütni a szeggel a szegecset, ami összetartotta a két láncszemet...Ennyi csak a lényeg...A lánc összerakását meghát úgy kell csinálni, hogy egy üllőre kell felfektetni a láncot,majd ahol össze akarjuk kapcsolni a két idomot,annál a pontnál a szegecset óvatosan bele kell kalapálni a helyére...Aztán miután ez megtörtént, a szegecs két, kissé kiálló végét ugyancsak az üllőn, laposra kell kalapálni, hogy ne csússzon ki a szegecs a láncszemekböl később...Aztán kész is van a művelet...Viszont az újraszegecselést célszerü ÚJ SZEGECCSEL végezni, hogy legyen majd mit szétlapítani a szegecs két végénél...
2014. szept. 10. 10:25
5/9 anonim válasza:
ez aztán a jó tanács :D
2014. szept. 10. 11:24
6/9 anonim válasza:
Titusz b+ nem tudom, hogy viccelsz vagy tényleg itt tartasz még agyilag. Valaki még komolyan veszi ezt a baromságot.
2014. szept. 10. 17:44
7/9 Titusztitusz válasza:
Hát...Hogy mennyire veszi valaki komolyan azt a "baromságot" amit írtam, nem tudom, de nem is érdekel...Jó szokás szerint ÉN LEÍRTAM a magamét, aki számára tudtam valami hasznos tanáccsal szolgálni akkor annak örülök, végülis ezért járok ide, aki szerint viszont hülyeség az amit írtam, akkor az gondolja hülyeségnek, és csinálja akkor másképpen a dolgokat...Ennyi a lényeg mindig...(Amúgy nem írtam "hülyeséget", ezt tapasztalatbol tudom, ugyanis MINDIG ÍGY SZOKTAM ELVÉGEZNI A LÁNC SZÉTSZEDÉSÉT, ÉS ÖSSZERAKÁSÁT...Mivel volt már szerencsém néhányszor ilyesmi tevékenységhez az idők folyamán...)
2014. szept. 19. 10:02
8/9 anonim válasza:
Oké, akkor még itt tartasz, sima ügy :) Csak a láncbontós szerelés pöttyet túllépett már ezen a kalapálós módszeren. Végül is a hajtókart is le lehet szedni vésővel meg kilós kalapáccsal.
2014. szept. 19. 10:11
9/9 Titusztitusz válasza:
Hát...Lehet hogy túllépett már a "technika" az álltalam leírt módszernél, viszont én azért tanácsolnám mindig mindenkinek továbbra is, hogy hasznos dolog az, ha mindig minden szerelést-javítást igyekszünk azért a lehetőség szerint MINNÉL EGYSZERŰBB MÓDSZEREKKEL-SZERSZÁMOKKAL elvégezni...Merthát minek bonyolitsuk a dolgokat, ha az nem feltétlenül szükséges? Szóval mégegyszer bátorkodnék leírni, hogy én magam időtlen idők óta úgy csinálom a lánc szétszedését és összerakását, mint ahogy azt fentebb leírtam, és soha semmi probléma nem volt a módszerrel...(Végülis abban igazad van, hogy pl. egy kertet fel lehet ásni egy 80 ezer ft-os, drága benzint használó, örökösen javításra szoruló csillogó-villogó rotációs kapával is, meg fel lehet ásni egy olcsó, fillérekbe kerülő, üzemanyagot-karbantartást nem igénylő közönséges ásóval is...Ezt az elvet én sose tagadtam, viszont lehet hogy kicsit maradi a gondolkodásom, de én a kertet azért mindig ásóval szoktam felásni a mai napig is, attol függetlenül, hogy ugye vannak már erre a célra "korszerübb technikák" is...Hiába na...Úgy látszik nem tudok haladni a "modern" korral...Nade ez van akkor...)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.