Miért gondolják azt hogy pl 50 km vagy már 100 km az rengeteg?
Nem sok ember túrázik(vagy elmennek a szomszéd faluba és azt hiszik hogy az országot áttekerték), edzeni meg még kevesebb edzik és nekik a biciklizés a boltba járásról, haverhoz eltekerésről szól.
Velem is sokszor megesik, hogy megkérdezik mennyit szoktam biciklizni és mindig azzal nyitok hogy a héten eddig mennyit mentem már ott jajgatnak hogy úristen hogy tudok annyit menni, amikor meg elmondom mennyit megyek egész évben akkor extázisba kerülnek...
Naponta átlagban 30-40 kilométert szoktam tekerni montival.
Pár napja az egyik ismerősöm felajánlotta, hogy el kísér egy kisebb túrára a megtenni kívánt út hossza 35 kilométer lett volna. Elindultunk, 20 kilométeres sebességgel mentünk, 5 kilométer után egy másfél kilométeres kb: 4-5%-os emelkedő következik az ismerősöm száz métert tekerve az emelkedőn megállt és azt mondta, hogy ő bizony nem teker tovább és hazamegy - neki ennyi elég volt a túrából.
Aki egyáltalán nincs edzésben annak pár kilométer is megerőltettő.
Azért nem mindegy, milyen bringával, milyen gumikkal teszed meg azt az 50km-t. Egy outival virsligumival kb bemelegítés,
mtb bringával, 2,2" vastag félterep/terepgumikkal 50km, 1000m-nél több emelkedővel elég durva dolog.
Merevvázas xc bringámmal nekem sem gond 100km-et letekerni aszfalton, még terepgumikkal sem, de 30km-t terepen már igencsak megérzek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!