Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mire érdemes cserélni a...

Mire érdemes cserélni a bringán a Shimano alkatrészeket, komponenseket?

Figyelt kérdés
Mostanában voltam párszor szervizben a bringámmal és mindahányszor voltam csakis az derült ki,hogy a rajta lévő Shimano alkatrészek ipari hulladékok.A szervizesek mondták,hogy sajnos ezek ennyit tudnak,de még a drágább kategóriájú termékei is ilyenek a Shimanonak,csak max könnyebbek,vagy nagyobb a csapágygolyó pl a tengelyekben.Hát gondoltam,nagyon korrekt.Egy év és vége ezeknek a cuccoknak a bringán,utána mégis mire érdemes cserélni azokat,hogy azért még az ár is valamennyire emészthető legyen?
2014. jún. 28. 12:47
 1/4 anonim ***** válasza:
Talán nem rendeltetésszerűen használod, tisztítás, olajzás megy? Nekem 2004 óta megvan egy olcsó tourney váltó, kiválóan működik azóta.
2014. jún. 28. 14:30
 2/4 A kérdező kommentje:
Itt nem csak a váltóról van szó,hanem minden komponensről szinte.Rendeltetésszerűen?Hmm,nem szörfözök vele,ha arra gondolsz.
2014. jún. 28. 14:37
 3/4 anonim válasza:
Olajozás?
2014. jún. 28. 18:49
 4/4 anonim ***** válasza:

"még a drágább kategóriájú termékei is ilyenek a Shimanonak,csak max könnyebbek,vagy nagyobb a csapágygolyó"

Ugyan nem vagyok képzett elmeorvos, de szerintem a szervizes simán ostoba vagy a legdrágább alkatrészeit akarja eladni neked. Az alap S. cuccokkal is remekül el lehet járogatni ide-oda, a közepes fekvésű S. cuccokkal meg nyugodtan lehet komolyabban túrázgatni is. Az erőátvitel kopik, ezt a drága gépeken is be kell kalkulálni. Én az esetedben felhasználói, karbantartási problémára tippelek, pl. egy kopott, rozsdásodó alapgéppel akarsz versenyezni és szétesik alattad.

(a S. váltókarjaim évek óta gond nélkül mennek, kb 8 éve használok egy S. Silent Clutch agyat is, tényleg szinte egy ipari hulladék :))

2014. jún. 28. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!