MTB Hajtóművet szeretnék venni. Shimano-ból a Hollowtech II szériából, érdemes-e megvenni a Deore XT-t vagy esetleg elég belőle a 2008as LX-et megvenni? Köszi annak aki segít!
Nos,130 kiló vagyok,és igazából nekem nem az számít,hogy 20grammal könnyebb-e az egyik,mint a másik,hanem az hogy bírja el a súlyom,illetve az erőm. Egy régi LX-et szeretnék lecserélni,mert már elkopott,meg hát eléggé "hajlékony" volt szegény!
Jah,és nem "boltbajárós" kerékpárra szeretném feltenni.
Az XT a könnyebb, a shimano kínálatából, azt tervezik általában 2-3 idényekre.
Az LX az "hétköznapibb" (elvileg).
Csak Shimano jöhet szóba? Truva? RPM kizárva?
Ha a régi LX is "megadta" magát akkor viszont nem érdemes kísérletezned az újabbal. Bár én nem vagyok kompetens a magam 70 kilójával8-)
Köszi a választ!
Nekem igazából még a négyszögtengelyes LX-em van anno 99es,szóval öreg darab. A tányérok lettek rajta cserélve,de a karok az eredetiek.
Igazából csak arra lettem volna kíváncsi,hogy megéri-e kiadni 10-20ezerrel többet egy pl. 2008-as XT-re mint pl. egy 2005-ös LX-re? Mindkettő már Hollowteches,mindkettő üreges stb. Vagy most az XT névért kell a plusz megfizetni? Az is eszembe jutott,hogy esetleg az integrált csapágy az LX-ben egyszerűbb mint az XT-ben,s azért az dobhat még az áron kicsit,persze az XT javára...
Igazából mást nem szeretnék,csak vagy az LX vagy az XT kategóriából választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!