Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mit tartson mindig magánál...

Mit tartson mindig magánál egy biciklis? Miből áll egy biciklis túlélőkészlet?

Figyelt kérdés
Ha valami szétesne vagy ilyesmi... nekem még csak a láncom szakadt el útközbe, de semmi nem volt nálam. Szerencsére nem voltam még messze a házunktól.
2014. jún. 20. 18:11
 1/5 anonim válasza:
Tartalék belső,kis pumpa,szerszámkészlez(olyan kis kinyithatós imbuszkulcsokkal és egyéb kütyükkel),és amit még szeretnél.
2014. jún. 20. 18:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
max egy tartalék gumi van nálam néha, de általában telefon- pénztárca. 200-250km-es túrácskákat tartok minden hétvégén, az elmúlt 5 évben sem a telefonra, sem a pénztárcára nem volt szükségem, bátyám dettó, azzal a különbséggel, hogy nála ez 15év...
2014. jún. 20. 18:25
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Vizet.

Ha nagyobb távra megyek (100+), akkor szoktam vinni belsőt, vagy ragasztót, de csak ha eszembe jut. Otthon kell biciklit szerelni, reális veszély csak a defekt meg a kiszáradás.

Aki paranoiás meg naénmegmondtam emberke az vihet krova készletet nyomatékkulccsal nyugodtan.

Ha a lánc elszakad, akkor valószínűleg nem két hete lett felrakva vagy nagyobb igénybevételnek lett kitéve, mint amennyi pénzt áldoztál rá...

Ami egy nyeregtáskába belefér, az elegendő és már felsorolták előttem.

2014. jún. 20. 18:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Gumijavító készletet mindig van nálam, pumpával, gumiszerelési szerszámokkal.

Indulás előtt a legfontosabb a kifogástalan műszaki állapotú bicikli. Beleértve a nem kopott gumikat is, mert azt könnyebben kiszúrná valami. Hosszabb útra víz sem árt.

2014. jún. 20. 18:41
 5/5 Alex Fly ***** válasza:

Attól függ: milyen távolságra, mennyi időre és milyen helyen megy az a kerékpáros. Van, ahova elég egy mobil és egy hitelkártya, de máshol nem árt pár szerszám. Nagy Sándor szerint (Bicajoskönyv) amit minden túrára érdemes magunkkal vinni:

1 db pumpa

1 db gumijavító készlet ill. szingóhoz pótgumi

2 db külsöleemelő szerszám

1 db csavarhúzó a váltóhoz

1 db 6"-es és esetleg 1 db 4"-es állítható villáskulcs

1 db kerékpárkulcs

1 db kéztörlő rongy

Hosszabb túrára az előzőeket az alábbiakkal egészíti ki:

1 db láncleszedő és 1-2 láncszem

1 db racsnileszedő és néhány küllő

1 db küllőkulcs

1 db kis csípőfogó vagy svédfogó

1 db hajtókarleszedő szerszám ill. tartalék ék

1 db olló és ragtapasz

1 db olajozó kerékpárolajjal

1 db rongy

1 db pótizzó

Allen-kulcsok és Philips-csavarhúzó szükség szerint.

Persze 1988 óta fejlődött valamit a technika, de nagyjából ez egy elfogadható kollekció -persze mindenkinek a saját kerékpárjához igazítva.

2014. jún. 20. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!