Kerékpár gumi nyomás esés (Normális? )
Üdvözlet vagy egy Merida Spider T1 kerékpárom defektek miatt már a 3. belsőt használom de a jelenség megmaradt
7.8 Bar a maximum amire lehet én 7.5 re szoktam de kb 1.5 hét alatt leesik 5.5 re ez normális?
(Mivel Presta szelepes így bekel nyomni egy kicsit a szelepet pumpálás előtt Lehet ilyenkor szökik el a nyomás?)
1.5 hét alatt kb 100km-tert tekerek vele
Nem normális hogy csökken a nyomása.
Vagy a szelep enged. Ha vízbe tennéd a kerék szelep felőli részét, akkor meg lehetne győződni róla hogy képződik-e buborék vagy sem.
De a másik ok lehet: Megfigyeltem hogy az utóbbi időben mind a külső, mind a belső gumi anyagába több kormot raknak adalékanyagként mint régen. Ettől a külső gumi hamarabb elkopik. A belső gumi pedig a porózussága miatt leereszt idővel. Akárhány gumit is vettem, a probléma mindig ez volt. A probléma akkor szűnt meg, amikor hozzájutottam bontott, 80-as évekből származó belső gumihoz, ami szemmel láthatóan kevesebb kormot tartalmazott. Vagy ahogy ismerősöm fogalmazott, gumit is tartalmazott.
Én is naponta ellenőrzöm a gumi nyomást és szinte mindig kell egy kicsit utána fújni.
Ha valami miatt egy másfél hétig nem bicózok például rossz időjárás miatt a gumi nyomás 8 bárról 5-6-ra szokott csökkenni.
Ez normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!