Miért lesz hangos a fék, ha nagyon felmelegszik?
Hát igen. A kontrafékes korszak....
Csak mivel én mindig hirtelen rátapostam a fékre, ezért egy idő után szervízben kötött, mert a csapágyban össze zúsztam egy golyót.
Akkor valószínü nálam is, hogy a fékpofa deformálódása miatt csikorog. Mert ugye amikor hideg víz éri, akkor összemegy (mint ahogy melegben tágul), de nyilván nem egyenletesen és ez okozhatja. Ugyanakkor nekem nem is ez a nagyon hosszú vékony de nem is ez a vastag fékbetét van. Melegben meg nyilván tágul a gumi is egy kicsikét. Észrevettem, hogy 1-2 hetente "elferdül a kerék" Komolyan! Menet közben néha ferdének látom egy hajszálnyit, de van amikor akárhonnan nézem meg tök egyenes. Mondjuk biztosan meg van döntve egy nagyon-nagyon-nagyon-nagyon kicsit, mert volt már olyan, hogy belement a szemembe valami, felkiáltottam, erre előttem meg mögöttem mindenki vészfékezett, én meg nem látván semmit 25 km/h-val belerohantam az előttemlévőbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!