Olyan kalóriaveszteség- kalkulátor létezik, ami legalább nagyjából valós képet ad? Bringázással való kalóriaveszteség érdekel.
Az összes netes, de még az edzésnaplókba integrált kalkulátor is, amit találtam, 5- 600 kalóriát számol nekem óránként, ami szerintem irreálisan magas. Testsúlyból és esetleg sebességből számolnak, dehát ez még gey csomó dologtól is függ, a szokásos testzsír- és izomzat aránytól elkezdve például addig a szintén fontos tényezőig, hogy mondjuk kempingbiciklivel vagy versenykerékpárral érsz el adott sebességet...
Jelenleg 78 kilós nőként 67 km bicajozásra az edzesonline.hu 2000 kalóriát számolt. Az "edzés" időtartama 2 óra 52 perc volt, hátszél, szembeszél, oldalszél társaságában. Pulzust sajnos nem tudok mérni, de sosem szaladt túl magasra, maximum picit kapkodnom kell a levegőt beszélgetéshez. Szóval érdekelne, hogy valójában mennyi kalóriát is vett ez igénybe...
Nincs.
Ha mérnék az oxigén felhasználásodat, akkor valami eredményt lehetne adni, enélkül csak nagyon durva közelítés van (értelmetlen számolni ezekkel a kalkulátorokkal)
100%-os pontossággal nem fogják neked megmondani az biztos,de ha tudod a Vo2 max szinted és az átlag pulzusod(tudom írtad hogy nincs pulzusmérőd, de anélkül lehetetlen belőni a reális elégetett kalóriát) akkor azért viszonylag pontos értéket lehet kapni.
Ezzel az oldallal:
Vo2 max calculator:
És még egy oldal ahol még talán egész pontos mérések vannak és nem kell vo2 max valamint pulzus szám:
(Ha utáltad a fizikát nem ajánlom):)
Köszi! Hát szerintem ezekkel nem megyek messzire. :(
Oxigénfelhasználást mivel lehetne egyébként mérni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!