Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Olyan kalóriaveszteség-...

Olyan kalóriaveszteség- kalkulátor létezik, ami legalább nagyjából valós képet ad? Bringázással való kalóriaveszteség érdekel.

Figyelt kérdés

Az összes netes, de még az edzésnaplókba integrált kalkulátor is, amit találtam, 5- 600 kalóriát számol nekem óránként, ami szerintem irreálisan magas. Testsúlyból és esetleg sebességből számolnak, dehát ez még gey csomó dologtól is függ, a szokásos testzsír- és izomzat aránytól elkezdve például addig a szintén fontos tényezőig, hogy mondjuk kempingbiciklivel vagy versenykerékpárral érsz el adott sebességet...

Jelenleg 78 kilós nőként 67 km bicajozásra az edzesonline.hu 2000 kalóriát számolt. Az "edzés" időtartama 2 óra 52 perc volt, hátszél, szembeszél, oldalszél társaságában. Pulzust sajnos nem tudok mérni, de sosem szaladt túl magasra, maximum picit kapkodnom kell a levegőt beszélgetéshez. Szóval érdekelne, hogy valójában mennyi kalóriát is vett ez igénybe...

2014. máj. 11. 16:48
 1/9 anonim ***** válasza:

Nincs.

Ha mérnék az oxigén felhasználásodat, akkor valami eredményt lehetne adni, enélkül csak nagyon durva közelítés van (értelmetlen számolni ezekkel a kalkulátorokkal)

2014. máj. 11. 17:35
 2/9 anonim ***** válasza:

100%-os pontossággal nem fogják neked megmondani az biztos,de ha tudod a Vo2 max szinted és az átlag pulzusod(tudom írtad hogy nincs pulzusmérőd, de anélkül lehetetlen belőni a reális elégetett kalóriát) akkor azért viszonylag pontos értéket lehet kapni.

Ezzel az oldallal:

[link]

Vo2 max calculator:

[link]

És még egy oldal ahol még talán egész pontos mérések vannak és nem kell vo2 max valamint pulzus szám:

[link]

(Ha utáltad a fizikát nem ajánlom):)

2014. máj. 11. 18:00
 3/9 anonim ***** válasza:

Köszi! Hát szerintem ezekkel nem megyek messzire. :(

Oxigénfelhasználást mivel lehetne egyébként mérni?

2014. máj. 11. 19:07
 4/9 anonim ***** válasza:
Most linkeltem be az oldalt.A második link.
2014. máj. 11. 19:21
 5/9 anonim ***** válasza:
De ha túra alatt folyamatosan mérni akarod, hogy épp aktuálisan mennyi a vo2-őd olyan műszer nem hiszem hogy van.A modernebb pulzusmérők meg tudják határozni a vo2 max szinted általában a nyugalmi pulzusszámodból és utána azt eltárolják majd túra alatti átl. pulzusod és vo2 max szinted segítségével adnak egy közel pontos kalória felhasználást.
2014. máj. 11. 19:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja igen, figyelmetlen voltam. Átnézem alaposabban a linkeket. Azért vajon minimum egy 300 kcal/ óra nagyjából vehető átlagnak? Valaki, aki jártas ebben? :)
2014. máj. 11. 20:47
 7/9 anonim ***** válasza:
inkább 450 körül
2014. máj. 11. 20:52
 8/9 anonim ***** válasza:
Én Runtastic programmal szoktam nézni a kalóriát. Nyilván nem támaszkodik semmi egyéni paraméterre, mérésre így nagyon pontatlan is. 77,68 kilométeren 2564 kalóriát számolt 2:56:46-os idő alatt.
2014. máj. 11. 20:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Szervusz! Egy pulzusmérős sebességmérőre nem tudsz beruházni? Az fényévekkel pontosabb, tényleg. A hegyet meg a szembeszelet az se méri, bár tulajdonképpen mondhatjuk azt, hogy a sebességmérőnek nem is kell, hiszen azt te magad méred éppen a pulzusod változásával.
2014. máj. 11. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!