Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » összelehet illeszteni különböz...

összelehet illeszteni különböző márkájú középcsapágyat és egy csészét?

Figyelt kérdés

az a lényeg h szarul szerelték össze a középcsapágyon a csészét, ezért a menet is szétment, de nem találok sehol külön csészét

(a középcsapágyam márkája: fag 122.5 monobolck és a csésze paraméterei :1.37"x24)

olyat lehet hogy a középcsapágy marad de a csésze más márkájú? úgy visszatudom csavarni a menetbe?

aki esetleg nem tuná mi az a csésze: [link]

2014. máj. 10. 19:20
 1/5 anonim ***** válasza:

Először is érdekelne hogy ki szerelte, mert ha szerelő, akkor...

Egyébként menj be boltokba vidd el a szétmentet és kérj helyette újat 3-400 Ft-os tétel lesz valószínűleg ha van nekik pont ugyanolyan.

Amit megadtál adatokat azok tengelyhosszúság és hogy angolmenetes. :)

Nekem is most van egy ilyen problémám, hogy nem akarom leselejtezni a jól működő régi monoblokkot csak mert nincs hozzá csészém, inkább várok még egy kicsit.

HA sikerült megoldani, kérlek írd meg. :)

Hajrá!

2014. máj. 10. 19:46
 2/5 A kérdező kommentje:

A szétszerelést azt én csináltam, mert volt hozzá olyan kulcsom, csak ragadt így elforgott rajta hiába fogas és hiába nyomtan erősen, hogy ne forogjon el, nem ment. Valamennyit végül is tudtam kintebb csavarni és akkor láttam meg, hogy szar a menet, ezért körbe fűrészeltem a peremet, kiszedtem a blokkot és ami bent ragadt még menet azt meg vékony fűrészlappal vágtam el. Kicsit morbidnak hangzik de nem tudtam mit csinálni

Egyébként ráírtam az üzletre ahonna vettem a bicót, honnan lehetne ilyet beszerezni ilyen csészét

2014. máj. 11. 08:04
 3/5 anonim ***** válasza:

szia azt tudod hogy az egyik oldal jobb a másik oldal balmenetes?

fém vagy műanyagcsésze volt?

Úgy tudom, ha szar a menet, akkor jó pénzért szoktak bele vági menetvágóval...

2014. máj. 12. 00:56
 4/5 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy angol menetes, nem is ezzel volt a gond, hanem hogy amikor osszeraktak akkor rosszul kapattak el a menetet. Egyebkent rairtam azokra ahonnan vettem a bicot, onnan tudok rendelni masik markajut de azonos minden.

Muanyag

Az elso hozzaszolonak azt ajanlom, hogy menj be egy nagyobb bico boltba es ott tudnak majd segiteni

2014. máj. 13. 06:52
 5/5 Keletföld válasza:

Szerintem ha a középcsapágy vagy monoblokk csészéje műanyagból készüét, nos akkor az máris eleve egy gagyi. Azon aztán nem kunszt simán félrekapatni a menetet, de akár bele is lehetne verni a hajtómű vázcsövébe, mert ha oda egyszer bemegy ....

az az egyetlen alkatrész a kerékpáron(-ban), ami aztán soha nem tud tönkremenni. Nagy fordulatszáma nincs, túlzottan radiális vagy axiális terhelése nincs. Egyetlen gáz, ha beázik ....

Hasonszőrű "alkatrész" még egy kerékpárban - talán a kormánycsapágy. Ha az nem lenne, szinte észre sem venné senki.

Ha be lett ütve, ki is lehet ütni.

Az én bringámban a monoblokknak valami aluminium-kinézetű (szerintem spiater) fémcsészéi vannak, de én azokkal sem spiláznám el túlzottan magam.

2015. jún. 20. 06:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!