Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi a véleményetek az első...

Mi a véleményetek az első teleszkópos biciklikről? 1 A tárcsafékesről? 2 V fékesről?

Figyelt kérdés

1/Amit kipróbáltam alsó áras nagyon rossz érzést keltett, a drágábbik viszont nagyon ott volt. Mindkettő alumínium vázas volt, de a drágábbik, sokkal jobb minőségnek tűnt, mintha acél lenne.

2/ Az az érzésem volt vele, hogy gyengébb a hatékonysága.

Jelenleg rockrider acélvázas, v fékes van.

Ti milyet ajánlanátok? (erdőbe is járunk)

Tapasztaltak tudtok tanácsot adni?

(Elbizonytalanodtam, mert amit jónak találtam 4x annyi, mint a legolcsóbb, viszont mivel nem sokat tudok jelenleg a bicikli tisztességes karbantartásról, ebből kifolyólag kár nekem a minőség,a mostani 5 éves és a váz van rendben )

2014. máj. 7. 16:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
V féket kőnnyü szerelni.nekem is van egy tàrcsa fékes bringám de félek is ha el jönn a szerelés ideje .Még sose szereltem szét..
2014. máj. 7. 16:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
200 alatt nem éri meg tárcsafékkel szerelt bringát venni, legfeljebb akkor, ha nem csapatod hosszú lejtőkön, vagy ha megengedheted magadnak, hogy bármikor lecseréld jobbra. Ugyanis az olcsóbb bringák tárcsafékei fékerőben nem érik el egy v-fék teljesítményét, főleg akkor, ha felmelegednek.
2014. máj. 7. 16:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem nagyon szűkítetted le a kategóriát, teleszkópos villája elég sok kerékpárnak lehet. Ha erdőbe is járnál, akkor gondolom valamiféle monti kéne neked, vagy legalább valami masszívabb. Naná, hogy a minőséget meg kell fizetni, és a drágább cuccok általában többet nyújtanak, a világ így működik, ha esetleg eddig nem a Földön éltél :D

Én ilyesmi kerót újonnan nem vennék 100 ezer forint alatt. Ez a minimum. A minőséget pedig nem csak látszatra meg "minthá"-ra nézd meg, menj oda járj utána, hogy melyik milyen paraméterekkel bír, milyen a felszereltsége, mit nyújt az áráért. Ha érdekelnek személyes vélemények, látogass el a testbike-ra. A vázról is ki tudod deríteni egy kis infógyűjtéssel, hogy miből is van :)

A véleményről pedig: mindkét fajtára van pro és kontra (össz illetve csak első teleszkóp, valamint a fékekre is). A hátsó teleszkóp egyértelműen még egy helyet ad a meghibásodás, a karbantartás és így a pénznyelés lehetőségének, valamint fel kell mérni, hogy tényleg van-e rá szükségünk, indokolt-e. Szerintem egy normális új össztelós bringa 300-tól kezdődik, innentől kezdjen mérlegelni az ember, hogy megvenné-e, fent tudná-e tartani, ha már komolyabb vásárláson gondolkozik.

A v-fék tárcsafék kérdéséről pedig annyit, hogy a v-fék kevésbé hatásos (pl. lejtő, csapadékos idő), viszont baromi egyszerű és olcsó javítani. A tárcsa ezek ellentéteivel bír, hatásos, viszont ha egyszer javítani kell, akkor drágább, és a hozzá nem értők nem biztos, hogy elbírnak vele (míg pl. egy v-fék javítására a legtöbb kissrác egyedül is rá tud jönni). Ha nem mész sokatdurva terepen, ha nem vagy nagyon nehéz, röviden, ha úgy érzed, a v-fékkel is simán meg tudsz állni, akkor nem biztos, hogy indokolt a tárcsafék a te esetedben.

2014. máj. 7. 17:01
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ó és igen, egy normális tárcsás rendszer ára annyi, amennyiért a legtöbb ember egy komplett bicajt is sajnálna megvenni. Az, hogy manapság a 35k-s kerékpárokra is rányomják a gagyi tárcsaféket csak azért van, mert jobban néz ki, és így sokan megveszik, mert ugye aki teszkóbájkot vásárol az általában nem ért hozzá, csak a kinézetre megy.
2014. máj. 7. 17:02
 5/6 A kérdező kommentje:

Én mint nem hozzáértő, acélvázas v fékes montain biket szeretnék. A sportáruház ahol néztük (magyarba is ott vettük és meg voltunk vele elégedve) mindenki összevissza kipróbálhatta a biciklit (össze vissza voltak tekergetve a váltók és nem hazudok, hogy mindegyik kerékbe kisebb nyolcas volt, ami szerintem nem normális).

1 db acélvázas volt(legolcsóbb jelenlegi) a többi 3 mind alumínium volt, és tárcsafékes/teleszkópos, a többit meg nem is néztem az ára miatt. Teleszkóposom nem volt eddig, de nem nyerte el tetszésem. amit meg jónak találtam, minőségre, használatra az ottaniakkal összehasonlítva 450 euró volt, tárcsafékes, alumínium, és teleszkópos. Városi biciklit meg nem szeretnék. Eléggé leszűkült a kör, itt minden bicikli szinte alumínium, meg teleszkópos, ami montain bike. Köszönöm szépen az eddigi válaszokat segítségemre voltak. :)

2014. máj. 7. 17:43
 6/6 A kérdező kommentje:
Eredetileg meg akartuk javítattni, a szerelő megnézte, mondta amennyiért megjavítja már újat lehet venni. :(
2014. máj. 7. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!