Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért lett ilyen a hozzáállásuk?

Miért lett ilyen a hozzáállásuk?

Figyelt kérdés
Van egy kerékpárom. Nem egy drága darab az értéke kb. 25000 ft. Elvittem kerékpár szervizbe,hogy beállíttassam a fékeket,váltókat és kértem még a kerekek centírózását is. Ez a szerviz a 16. kerületben volt a BikeKing néven. Bevittem a kerékpáromat és elmondtam a kérésemet. Az ott dolgozó tag elég durván lefikázta a kerékpáromat. Közölte,hogy ez nem ér semmit ,nem érdemes rá költeni,meg minek megjavítani úgy is elromlik. El is jöttem onnan. Egy ismerősöm ajánlott egy másik kerékpár szervizt,hát ott sem jártam jobban mert ott is lefikázták a kerékpáromat szinte ugyanazokkal a dumákkal. Ez a szerviz a 19.kerületben volt László kerékpár szerviz néven fut. Elegem lett és kioktattam a fikázót,hogy ide csak azok hozhatják a kerékpárjukat,akiknek legalább 60000 forintos kerékpárjuk van? Ő meg mentegetőzött,hogy nem akart megbántani,de igencsak megbántott. Nem értem ezeket a szervizeket! Erre álltak rá,hogy az olcsóbb kerékpárokhoz már hozzá sem nyúlnak,mert nem éri meg nekik és inkább belekényszerítik a kerékpárost,hogy vásároljon drága kerékpárt? Sokan nem engedhetik meg maguknak,hogy 50-100000ft-t kiadjanak egy kerékpárra. És nem értem,hogy miért fikázták le két helyen is a kerékpáromat amikor nincsen szakadt állapotban és nem volt koszos,olajos stb. Felháborító,hogy mivé lettek a kerékpárszervizek!

#Fikázó #kerékpárszervizesek.
2014. ápr. 25. 07:12
 1/10 anonim ***** válasza:
41%

semmi felháborító nincs benne egy fékrendszer cseréje 15-20ezer forint, ne forintban gondolkodj, hanem euróban... egyébként ha nem megsértõdsz, hanem otthagyod biztosan megcsinálják, csak a végèn kapsz egy olyan számlát, hogy elmegy az èletkedved... egyébként pedig mint kereskedõ én is abból élek, hogy meggyõzöm az embereket, hogy meg akarják venni az árumat, ha velem futottál volna össze, most egy átvert de elégedett vásárló lennél üres zsebbel :D

ezek a srácok csak bénán csinálták.

2014. ápr. 25. 07:22
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem fékcsere kellett volna csak beállításól lett volna szó és a szervizes elmondása szerint 5-8000 ft-l kijött volna a szerviz díj. Amúgy senki nem tudott volna rám beszélni egy drága kerékpárt,hogy vegyem meg vagy hogy költsek több tízezreket egy kerékpárra ha tudom,hogy sokkal olcsóbban megjavítják. Amúgy meg gusztustalan,hogy minden hol az átverésre mennek. Az ember abból gazdálkodik amilye van. tehát hiába próbálkozik bármelyik kerékpár kereskedő,hogy jobban járok ha vásárolok nála egy drága kerékpárt ha a fizetésem nem engedi meg. Aztán kaphatom a fejemre a megjegyzéseket,hogy ha nincsen pénzem drágább kerékpárra,akkor miért panaszkodom és miért akarok kerékpározni? Szerintem érthető a felháborodásom mert sajnos a vállalkozók arra szakosodtak,hogy átverjék az embereket. Régen ez nem így volt. Arra törekedtek,hogy megtartsák ügyfeleiket és akár pár száz forintos tételért is dolgoztak,de ez a a hozzáállás elmúlt. Lehúzni,átverni a vevőt a minél hamarabbi jobban élés érdekében. Magyarul: mohóbb lett a vállalkozók többsége.
2014. ápr. 25. 08:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

megfogalmaztam tök jól, erre eltünteti avtelefon a választ...

szóval, most is erre törekszünk, ezért próbáljuk meggyõzni az ilyen butuskákat, hogy vegyenek egy modern BELÉPÖ kategóriás kerékpárt, mert azt tudjuk szervizelni, tudjuk karban tartani és hosszú éveken át elégedett visszatérõ vásárló leszel...

De ha hozol egy régi gagyi minõség nélkülu filléres alkatrészekbõl tákolt vacakot, és én azt valamilyen szinten helyrwpofozom, de a második kanyarban elállítódik, mert el fog, mert egy gagyi szar, akkor te nem leszel elégedett vásárló és indítasz egy ugyan ilyen "lejárató kampányt" csak akkor már a munkámat fogod fikázni, nem pedig a hozzà állásomat, tehát ha megszerelem a vacakot, abból csak rosszul jöhetek ki...

Ha mindenképpen egy régi mibõség nélküli vacakkal akarsz közlekedni a forgalomban,tanuld meg karbantartani azt, mert nem fogsz olyan szervizest találni aki szívesen hozzányúlna.

2014. ápr. 25. 09:03
 4/10 anonim ***** válasza:
ráadásul hála isten már twljesen más a profilom, de ebben az országban nagyon kevés ember tudott meggazdagodni a bicikli iparból, és mikor napi átlag 10-15 ilyen erõszakos kerékpáranalfabéta bejön akiket le kell koptatni, mert inkább rontsa a hírem azzal, hogy elküldtem, mint azzal, hogy "nem tudtam megszerelni még egy olcsó kerékpárt sem"...
2014. ápr. 25. 09:17
 5/10 anonim ***** válasza:

" Elvittem kerékpár szervizbe,hogy beállíttassam a fékeket,váltókat és kértem még a kerekek centírózását is."

Szerintem meg spórold meg a szervízesekkel való küzdelmet, amiket itt leírsz, azok alapdolgok, illene elsajátítani. Ezeket túra közben is megcsinálom az út szélén. Emeld fel a segged, szerezz be pár szerszámot és csináld magad a bringát, aztán rájössz, hogy mekkora szabadság az, amikor vasárnap is bármit megszerelsz és nem kell mástól függened. Pláne ha csak lefikáznak :)

2014. ápr. 25. 10:33
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Értem és megértem a problémádat, ami teljesen jogos is, de gondolkozz egy picit az szervizesek, vagy csak egy mezei bringa szerelő fejével.

Tegyük fel, hogy hajtás kell cserélni a 300 e. forintos országútin, illetve ugyanez a probléma egy régi Camping bringával. Mindkettőt bevisszük a szervizbe. Az országúti makulátlan állapotban van, hisz ha valakinek ilyen bringája van akkor biztosan karbantartja és ápolja valamilyen szinten. Így 2 csavar kicsavar, hajtókar lehúzva, középcsapágy kitekerve és kész is. 5 perces munka. Jöhet az új, zsír rá és már benn is van. Ezt még egy tapasztalatlan szerelő is 15 percen belül letudja. Most nézzük a másik esetet, amikor behoznak egy 40 éves bringát, átütős hajtással, amit konkrétan 40 évnyi rozsda, sár, olaj 'tapaszt' a vázhoz. Na aki ilyet próbált már leszedni, azt tudja, hogy erre legalább egy fél napot, ha nem többet, és rengeteg türelmet rá kell szánni. Ha nagy nehezen kioperáltuk és talán még a középcsapágy menetét sem nyaltuk el a nagy erőlködésben, akkor még mindig rettentő nehéz hozzá kompatibilis alkatrészeket találni.

És tudod, hogy még is mi az a dolog amiért nem csinálják meg a bicajod? Mert míg az országútis hajtását 15 perc alatt kicserélik és fizet érte a vevő 50 ezret, addig a berohadt hajtásra rászánnának egy fél napot és mivel a bicaj ér vagy 10 ezer forintot, a vevőnek még 1500-2000 forint is soknak számít egy ilyen műveletért. Mert akiknek olcsó (vagy régi) bringájuk van, azok azt hiszik, hogy a szervizelés is megáll majd egy ezresből.

Következtetés? Nézz egy két Youtube videót, vagy olvass bikemagen szerelési tanácsokat (vagy könyveket) és tanuld meg beállítani az alapvető dolgokat. Pénzügyileg is jobban jársz, ráadásul ha egyszer megtanulod, akkor már bármikor megtudod csinálni. Egyébként ha bármelyik szerviz el is vállalta volna a bringát, hidd el, hogy a végén elsírtad volna magad a számla láttán, a fent említett dolgok miatt.

És mondom, én megértem a problémádat, de egy Commodore 64 számítógéppel sem csinálnának manapság sok mindent, ha bevinnéd egy számítógép szervizbe. :)

2014. ápr. 25. 10:42
 7/10 anonim ***** válasza:

de elvannak szállva az emberek a több 10 és százezres bicajokkal.

lehet hogy egy kicsit jobb mint egy 10 ezer ft-os, amit a jofogason veszek, de azért nehogy már az egész ország ilyen drága bicikliket vegyen, mert némelyik szervízes annyira beképzelt hogy az egyszerű bicikliseket elküldi.

én amúgy felvettem volna a beszélgetést, és az ombudsmannak írtam volna, az tuti hogy azt a helyet és kereskedőt szankcionálták volna ezért a magatartásért, amit mutatott.

2014. ápr. 25. 11:13
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Én a Bikekinget megvédeném, vittem hozzájuk 40 éves Peugeot-t, az se ér 60000-et, plusz tele van egyedi alkatrésszel. Nem nyavalyogtak rajta, hogy öreg, meg olcsó, megcsinálták. Utána mondták is, hogy jó kis cucc ez, nem akartak meggyőzni, hogy adjam el a méhbe és vegyek félmilliós kerékpárt. Szóval valószínűleg valami tényleg nem volt rendben a tiéddel, hogy a cserét javasolták (és nem csak ők).

25000-ért lehet venni olyan használt biciklit is, ami 5000-et se ér, meg olyat is, ami 50000-et.

2014. ápr. 25. 11:57
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

nem a biciklik drágák, egyserûen hibás dolog forintban gondolkodni. az a minõség amit 8-10 éve megvolt 20000-böl, az mára 100 felett van csak a fizetések nem követtékaz inflációt...

az ombucmanok meg nem hülyék, valószínûleg átlátnák a helyzetet egy pillanat alatt.

2014. ápr. 25. 11:59
 10/10 anonim ***** válasza:
éppen ez az, errõl tépem a szám, nem a bicikli kora, hanem a minõsége a lényeg, egy pegeotot szívesen javítok akármilyenvöreg mert az mindig egy jó nívós márka volt minõségi alkatrészrkbõl, de egy teszkós szutyoktól a világból kimenekülnék, még akkor is ha csak 1 hetes...
2014. ápr. 25. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!