Honnan lehetne informálódni, hogy egy adott úton tekerhetek-e?
Létezik esetleg valami aktualizált térkép? Vagy forduljak a rendőrséghez (ők biztos tudják hol büntetnének :) )?
Azért kérdezem, mert szeretnék majd Kecskemétről letekerni Balatonszéplakra (Siófok mellett). Viszont Dunaújváros környékén vannak szakaszok, amelyekről nem tudtam kideríteni, bicajozhatok-e ott és büntetésbe, meg dudáló autósokba nem szeretnék belefutni. Google mapson próbáltam csekkolni a kereszteződésekben a táblákat, hogy mi a helyzet, több-kevesebb sikerrel.
Egyébként itt Pécsen Komló felé is van egy útszakasz, ahol tiltva vannak a kerékpárosok. Na mármost másik útvonal nincs, akkor azon az 1 km amin tiltva van, le kell szállnom és tolnom?
Biztos bugyuta kérdésnek tartjátok, de sajnos még ismeretlen környékre megyek.
Az a baj, sok mellékút állapota olyan, hogy virsligumissal öngyilkosság. Ezért szoktam átnézni hol érdemes tekerni és ilyenkor becsúsznak főutak is kisebb szakaszokon. Alapesetben kis forgalmú utakat keresek természetesen.
Viszont lehet megvan a megfejtés, megnéztem a kreszt és bár nagyon nyakatekert a megfogalmazás, nagyjából megvilágosodtam.
Köszi az eddigi válaszokat!
Az a baj, még ha szóról-szóra tudnám is a KRESZ-t, akkor is vannak olyan szakaszok, ahol tiltva vannak a biciklisek, de nincs kitáblázva minden bekötőútnál.
Ezeket a programokat viszont megnézem, valami ilyesmire gondoltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!