Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szeretnék elkezdeni komolyabba...

Szeretnék elkezdeni komolyabban bringázni. Ajánlottak egy össztelós bringát. Megfelelne?

Figyelt kérdés

Róla lenne szó:

[link]

Mindenképp össztelósat szeretnék. A pesti belvárosban, országúton, terepen, és nagyobb (100+ km) túrákra is használnám. Alapabb downhillezésre megfelelne? Pl. van pár pálya, ahol szívesen gurulnék vele. Persze nem ilyen vázrepesztő bringapoklon, hanem csak egy-egy izgalmasabb terepen.

Később fejleszteném, a pénzem függvényében. Úgy, hogy a régi féket eladom, és azt belerakom az új árba, majd lett egy jobb fékem. Ugyanígy fokozatosan az összes cuccot lecserélném ahogy fejlődök, és majd átkerülnek az új vázra. A váz jó lesz egy ideig? Mert azt szeretném megtartani 3-4 évig, és arra építkezni. Aztán később egy profibb vázat venni, és a cuccokat átrakni.

És egyébként mi az amit érdemes rajta először cserélni? Most egy elsőtelós Altrix Tempest montim van.

2014. febr. 26. 12:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Első teleszkópot szerintem fogod cserélni. Egyenlőre Suntour még nincs azon a szinten, mint a Rock Shox vagy a Manitou. A többi pedig bőven elmegy, ha most akarsz komolyan elkezdeni bringázni. Utána ha elkezded építgetni, úgyis magával ránt a dolog. Én egy 130.000-es 26"-os kerekű merev montival kezdtem 2 éve. Ma egy 600.000-es 29"er merev gépem van. Mindent lecseréltem rajta, szó szerint..Elég ha rákapsz a terepbiciklizés ízére és soha nem teszed majd le a bringát porosodni :)
2014. febr. 26. 12:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Kellys és a komoly bringázás. Ennyit erről... Vegyél valami tényleg komoly össztelós bringát, mondjuk Cube, KTM, Trek, de Kellys, ugyan már.
2014. febr. 26. 19:57
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem értek hozzá, szóval ne harapjátok le a fejem!:D Igazából lehet hogy építek egyet. Mi az az árkategória, ahol már egy jó kis freeride gépet veszek, vagy építek? Esetleg tudnátok ajánlani komplett bicót? :) Ja és köszi a válaszokat.
2014. febr. 26. 20:34
 4/6 anonim ***** válasza:

cube, ktm, trek pont ugyan olyan szinvonal adott ár érték arányban mint a kellys ez csak hitvallás kérdése kinek melyik tetszik adott ár érték arányban a felszereltség ugyan az csak más van a vázra írva...

Amit te akarsz olyan bicikli nem létezik...

a teleszkópok rettenetesen sok mozgási energiát elnyelnek 100+ túrákat max egyszer tennél vele, aztán soha többet mert a lelkedet is kifacsarná.

Ez egy xc váz, tehát nem nem felelne meg downhílezésre...

De komolyan gondoltad, hogy egy városi biciklit akarsz, amivel országúton megtehetsz hosszú távokat, mehetsz terepre, és még downhilezz is... trialt és dirt et nem akarod bevenni a felsorolásba...???

Mindegy is amiről te beszélsz az minimum 2 bicikli de inkább 3

egy outi vagy fitness országútra, egy xc terepre, és egy downhil bringa...

2014. febr. 26. 22:24
 5/6 A kérdező kommentje:
Miért? Elzárom a telókat, és mindjárt nem nyeli el az energiát. Nem úgy gondoltam mint egy országúti, virslikerekes bringára, hanem hogy néha órási távokat letekerek, ha rámjön a mehetnék. Ebben általában országút is benne van. Azt tudom hogy egy DH gép nem alkalmas erre, azzal csak lefele lehet menni.. És miért ne tudnék DH-zni? Egy csomóan DH-znak freeride géppel. És egy FR gép elvileg jobban össze van rakva mint egy DH, szóval pár ugrató meg se kottyanhatna neki. Nem istenigazából DH-znék vele, hanem gurulnék egyet, szeretem a technikás kanyarokat meg a kisebb ugratókat.
2014. febr. 26. 22:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Ghost handmade váz, 140es rugóút, FOX(!!!) villa,

full 3x10es XT szett...

[link]

inkabb egy király használt mint egy átlag új..:D

2014. febr. 26. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!