Felszerelhetem a kerékpárt két lámpával, ha mindig csak egyet használok?
Van egy gyengébb fényű sárga, és egy erős fehér LED-es lámpám.
Általában a gyengét használom, mert nem meríti annyira az elemeket, csak azért van, hogy meg ne büntessenek.
A nagyobban 1 wattos power LED van, ezért gyorsabban merül. Ezt csak akkor kapcsolom be, ha sötét van.
Egyszerre sosem működnek. Lehet így használni?
Vegyél jó minőségű lámpát (minimum 10 ezer forint) és utána nem lesz panaszod sem a fényerőre sem az elemek/akkumulátorok élettartamára.
Egyszeri beruházás hosszabb távon megtérül.
Feltehetsz hatot is, legalább látsz vele :)
"csak azért van, hogy meg ne büntessenek"
Ezen meg sürgősen próbálj meg agyilag változtatni. A lámpa nem büntetés-elkerülő megoldás, hanem egy fontos biztonsági eszköz.
1.: Leírom érthetőbben: Ha szürkület van, vagy sötétben van közvilágítás, akkor világít a kicsi, ilyenkor teljesen felesleges a nagyot égetni.
A nagy csak akkor van bekapcsolva, ha annyira sötét van, hogy nem látok.
2.: Értettem.
3.: Igen, persze megtérül... de az nem mindegy, mennyi idő alatt. Kiszámolom csak a kedvedért:
Akkumulátort használok (összesen 5 darabot). Kicsit régi töltőm van, egyesével 120 mA árammal tölti az akksikat, 3 wattos transzformátor van benne. Az áramerősség azért kell, hogy ki tudjam számolni, hogy mennyi ideig kell tölteni. Ezt nem írom le részletesen, nagyjából 28 óra (ahogy mondtam: régi töltő, kis teljesítményű, ezért ilyen sok idő).
3 watt felvett teljesítmény, 2-szer 28 órán keresztül (csak 4 akksi fér a töltőbe, ezért kétszer kell töltenem): 0,168 kWh/töltés, ez a villanyszámlán 50 Ft-os egységár mellett: kemény 8,4 Magyar Forint!
Magyarul: a 10000 Ft-os lámpa árát kb. 1200 feltöltéssel hozná vissza!!!
Tehát mégsem éri meg, ehhez nincs mit hozzáfűzni :/
4.: Első hozzászólónka most írtam le, kb 10 centivel feljebb, ezt neked is ajánlom
Értem.
Nálunk, ebben a kis faluban, elég hiányos a közvilágítás.
Egy-két ezer forintért hozzád vágnak egy értelmes töltőt, amivel pár óra alatt feltöltöd az aksikat.
Persze ugyanannyi áramot fogyaszt, szóval sose térül meg.
Egy szónak is száz a vége, jó az neked, ami van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!