Milyen felszerelés szükséges egy Orosháza-Szilvásvárad közti kerékpártúrára?
2-en szeretnénk menni a nyár folyamán. Szilvásváradon megszállnánk egy Kempingező helyen, sátorral 3 éjszakára és ezek után kezdenénk meg a visszautat Orosházára. Ez egy irányban: 264 KM utat jelent, számításaink szerint, pihenővel együtt 14,87 órába telne elérnünk az úti célunkat Szilvásváradra.
Az útra egyértelműen 2 db biciklit és egy utánfutót szándékozunk vinni, amiben a sátrat, és egyéb a kiránduláshoz szükséges felszerelést vinnénk.
Kérdéseink:
- Mivel még nem töltöttük be a 18. életévünket, ezt a túrát meg lehet e tenni felnőtt felügyelete nélkül? (Éjjel is mennénk, nem csak nappal.)
- Milyen felszerelések szükségesek a kerékpárra?
- Milyen felszerelések szükségesek az utánfutóra? Egyáltalán szabályos e, ha húzunk magunk után utánfutót?
Előre is köszönöm, a normális válaszokat.
Fehér vagy borostyán sárga lámpa elől piros folyamatos fényű lámpa hátúl a szabájos, de az autósok a villogót könnyebben érzékelik.
csengő, és legalább az első kerékre borostyán sárga prízma, valamint hátulra legalább 1db piros prízma.
+ lakott területen kívűl rosz látási viszonyok között láthatósági mellény, 40km/h ig nem kell a fölött bukósisak.
Ezek a kötelező tartozékok.
Rengeteg víz!!!
Én Balaton köröket megyek rendszeresen, valamint augusztusban ismerd meg országod túrát szoktam tartani, biciklivel sátorozni nem valami jó, én félnék, hogy mire felkelek, már nincs ott a bringa.. én mindig rendes szállást foglalok, mégis csak fürdés evés ágy... amúgy a kötelező tartozékokon kívül a telefonom és a bankkártyám van nálam.
Hát... Hány évesek vagytok? Felnőtt, tapasztalt biciklis jól jöhet... És nem ajánlom az utánfutót. Csak a szar van vele... Nagy, meg minden, de egy nagyobb emelkedőn hogy mentek fel? Csomagtartó+nagyobb táska. Nekünk 30 literes van, BŐVEN elég.
Felsz:
Ahogy más írták: RENGETEG víz, első napra hideg élelem, hanyagoljátok a kempingfőző-sztájlt, meg a zacskós levest: Esetleg konzerv, de az a legjobb, ha ha megéheztek, megálltok valami pékségnél vagy spárnál és vesztek pár kiflit meg mondjuk valami felvágottat/esetleg jégkrémet.
Javasolt egy multifunkcionális sebességmérő, Esőkabát, hanyagoljátok a hátizsákot, valami protektoros tökvédő-biciklisgatya, lámpa, stb...
A sablon dolgok, nem fogom az egészet leírni, mert időszűkében vagyok. Olyat vigyetek, amit tényleg használhattok, ne úgy legyetek, hogy viszitek a fél lakást. Pénz, biciklizár, éjszaka, hogy ne vigyék el a biciklit a rézbőrűek jól össze-vissza kötözgetni, letakarni egy ponyvával. Sátrat közvetlenül mellé tenni. Közterületen és szántóföldön ne szálljatok meg, mert jön majd Pista bácsi, a mindentudó, és meghallgathatjátok a szent igét.
Röviden ennyi, de tényleg sietek, írj, ha kell valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!