Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Merre fele kell 'néznie' a...

Merre fele kell 'néznie' a gyorszáraknak?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy nagyon amatőr kérdés, de erről semmi információt nem találtam. Azt természetesen tudom, hogy az aranyszabály az az, hogy mindig a hajtás/váltóval ellentétes oldalra kerüljön a szorító 'fül'. Viszont rázárt állapotban merre fele kell néznie? Én eddig úgy szoktam, hogy például az első villánál felfele néz, párhuzamosan a villával, hátul pedig a támvillával egy vonalban szoktam rázárni. Mindezt azért így, mert úgy gondoltam, hogy így sehol nem áll ki, tehát nem tud elakadni semmiben. Viszont sok bringán láttam, hogy mind az első, mind a hátsó gyorszár a talajhoz képest vízszintesen, tehát hátrafelé nézett.

Melyik a helyes megszorítási mód, illetve van-e ennek bármi jelentősége? Mennyire szoktátok rászorítani?

2014. jan. 3. 13:50
 1/5 anonim ***** válasza:
ha hátrafelé áll, akkor könnyebb kiszedni a kereket (versenyeken van ennek főleg jelentősége). ha a villa mellé van közvetlen ráhajtva, akkor meg tuti nem akad bele semmibe
2014. jan. 3. 13:56
 2/5 anonim ***** válasza:
ja és húzd rá rendesen, úgy, hogy kisebb ütésektől nehogy kinyíljon, de azért a menetet se szakítsd bele
2014. jan. 3. 13:57
 3/5 anonim ***** válasza:
jol csinalod...a hatson ne valtoztass..egy mezonversenyen szep bukas lehet ha a mogotted levo kereke beleakad..:D
2014. jan. 3. 14:56
 4/5 -a- ***** válasza:
2014. jan. 4. 22:01
 5/5 anonim ***** válasza:

""Mennyire szoktátok rászorítani?""

A rászorítással azért vigyáz egy kicsit ne húzd túl erősre.

Egyszer egy defekt javítás után az első keréknél túl erősen zártam le és a szerencsém az volt, hogy még nem indultam el (álló helyzetben) a gyorszáron a menet megszakadt és a zár elengedet.

2014. jan. 5. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!