Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ilyen hidegben, 0 fok körül...

Ilyen hidegben, 0 fok körül is egészséges a biciklizés, vagy ilyenkor inkább egészségtelen?

Figyelt kérdés
2013. dec. 22. 17:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha nincs hozzá megfelelő ruhád, akkor hosszútávon tönkreteheti az ízületeidet?
2013. dec. 22. 19:51
 2/8 anonim ***** válasza:
Megfelelő öltözetben és kisebb mennyiségben szerintem jó. Térdekre kell nagyon ügyelni
2013. dec. 22. 20:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Garantáltan egészségesebb, mint tömegközlekedni, én amióta bringával járok BKV helyett, nem kaptam influenzát, megfázást is csak nagy ritkán.
2013. dec. 22. 22:59
 4/8 anonim ***** válasza:

Hosszú távon a huzatnak kitett ízületeket (első sorban térd, könyék, csukló) tönkreteszi. Még jó ruhában is.

Motorosoknak is akik már 45-50 felett járnak, és télen sem tették le a motort, hiába a sok 100 eft-os védőruha, könyök, térd, csukló (bár az nem feltétlen a hidegtől), romokban.

2013. dec. 23. 00:01
 5/8 anonim ***** válasza:
éppen Keszthelyen szürcsölöm a reggeli kávémat mindjárt indulok haza Szfvár mellé, én nagyon élveztem tegnap az ide utat, rendesen fel kell öltözni és nincs gond, izzadtam mint egy ló...
2013. dec. 23. 09:31
 6/8 anonim ***** válasza:
Nincs semmi gond a téli bringázással, ahogy itt írják, vigyázni kell a porcikákra megfelelő öltözködéssel és ha nem megy, akkor nem kell állat módjára repeszteni. Én terepen szoktam járni, úgyhogy nekem a bakancs és a megfelelő zoknitechnika is fontos :) Terroristasapkával a fagyos levegő is kezelhető és szerintem hiba kihagyni pár túrát a havas természetben :)
2013. dec. 23. 18:20
 7/8 anonim ***** válasza:
én ma voltam egy 40 kilométeresen. de szerintem itt több volt, mint 0 fok.
2013. dec. 28. 20:44
 8/8 K...László válasza:
Térd, boka, könyök, kéz, fej hőmérsékletre különösen kell figyelni. Termo aláöltözet, polár anyagok kívülre. Szájat tilos kinyitni. Nyáron úgy is belemegy a darázs, megcsíp és már mentőt sem tudsz hívni, megfulladsz. Képzeld, hogy nyár van! Télen az orrot karban kell tartani, mert a hideg levegőt nem veheted a szádon. Orrmosás 1% sóoldattal, naponta egy litert átengedni. Neti kancsó sznoboknak való, helyette 2 literes locsolókanna átalakítva szilikon csöccsel. Zsebben a vésztartalék orrszpré, ami 5 perc alatt lehúzza a dugulást, elszűkíti a hajszálereket. Rá lehet szokni, egészségtelen, de ha 10km-re vagy mindentől, nincs más.
2017. febr. 1. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!