Mégis milyen kerékpáros kesztyűt vegyek télre amiben nem fagynak le az ujjaim?
Eddig próbálkoztam olcsó teszkós de kifejezetten kerékpáros téli kesztyűkkel. Lefaygtak benne az ujjaim.
Gondoltam, olcsó húsnak híg a leve.
Hát vettem egy méregdrága Endura winter kesztyűt, a gyártó szerint - 5 fokig.
Kismillió termékajánlással, ++++ os termékteszttel rendelkezik a kesztyű.
Tegnap elmentem egy laza órára, +1 fok volt.
Az ujjaimat alig éreztem a végén.
Hát akkor mégis mit vegyek?
Ha ez se elég, akkor mi elég?
És mi lesz, ha nem +1 hanem mínuszok lesznek?
na de mi számít soknak? egy egy-másfél órás laza túrácska (25 km max sebesség) az sok?
sztem nem.
de már ez is elég hogy ne érezzem a kezem.
a lábam meg dettó.
outdoor vastag sportzokni + cípő + téli kamásli és úgy átfagy a lábam hogy egész nap nem tér magához.
Amúgy futárkodtam.
ja és mi a helyzet a téli motoros kesztyűkkel?
szinte tök ugyanaz a helyzet mint egy biciklisnél.
ki van téve a szélnek és kezelni kell a motort.
hát akkor úgy tűnik nem a kesztyű gyenge se az én keringésem, másnál is ez a helyzet
én is összehúzom a kezem úgy jobb egy fokkal, akkor úgy néz ki kb ez a max amit tenni lehet
ezt a síkesztyűs tippet megjátszom
kíváncsi vagyok már többen javasolták de nem tudom elképzelni hogy bármiben más legyen mint a biciklis.
de kiderül.
BBB Hypora bringáskesztyűt használok, ami az eső ellen is mérsékelten jó. Mínusz ötökben is tökéletes, de sokat számít az, hogy mennyi a menetidő, mennyit kell fékezni (intenzív kézmozgás), és persze téli, városi sebességen (átlag 20 km/h). Hegymenetben plusz fokban már sok is, hosszú lejtmenetben meg éppen megfelel.
a hőfokon persze sok múlik: -30-ban 10 perc alatt átfagytak az ujjaim egy gyapjúbéléses bőrkesztyűben gyalog is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!