"Amikor jobban odalépek neki vagy ráállok, a pedál lefelé nyomásakor sokszor reccsen egyet a lánc, és érezhetően ugrik egyet, szerintem egy fogat pattan a lánc a fogaskereken. Ez mitől van? Mit tudok vele tenni?"
Ki van nyúlva a láncod. Jó esetben csak azt kell cserélni, rossz esetben a sort is.
2013. nov. 25. 18:49
2/10 anonim válasza:
nyúlott lánc,kopott fogasok is kiválthatják. kenőanyag van rajta?
2013. nov. 25. 18:50
3/10 A kérdező kommentje:
Hát, az utóbbi időben a sok eső miatt szerintem eléggé lemosódott, meg egy kicsit homokos is. A héten akarom letisztíttani, újrakenni. Lehet hogy ettől van akkor?
2013. nov. 25. 18:58
4/10 anonim válasza:
Hát akár attól is lehet, de valószínűleg a lánc is megérett a cserére, meg esetleg a fogaskeréksor is. Nem a legjobb dolog homokos, száraz lánccal járkálni, mert koptatja nagyon a fémeket.
2013. nov. 25. 19:54
5/10 anonim válasza:
Ha a lánc ugrana, akkor elég nagyot zakóznál. Tudom milyen az. A lánc nem szokott csak olyan könnyen ugrani.
A kazetta lesz az és nem a lánc szerintem.
2013. nov. 25. 20:01
6/10 anonim válasza:
Nekem ugyanígy ugrál és a lánc van megnyúlva, múltkor meg egy racsniba töltöttem olajat, hogy ne szalajtson... egyből megoldódott a hiba... szóval akár az is lehet, de inkább a lánc a hibás szerintem
2013. nov. 25. 21:37
7/10 anonim válasza:
ma 21:37
Miiiii? A racsniba olajat, hogy ne szalajtson? OMG. Micsoda szagértők írnak ide.
A racsniba meg a kazettába semmi esetre sem teszünk olajat, azt zsírozni kell, de azt is elég ritkán.
2013. nov. 25. 22:50
8/10 anonim válasza:
Hát szerintem is sokkal könnyebb lett volna szétszedni azt a 20 éves racsnit, mint két csepp olajjal megoldani a dolgot...
2013. nov. 26. 15:22
9/10 anonim válasza:
OMG. Micsoda szagértők írnak ide. ......
xd
akkor szedj szet egy vision vagy tune agyat, es nagyon meglepodsz mit talalsz majd benne..:D
2013. nov. 27. 17:40
10/10 anonim válasza:
Nagyon jó leírtátok a legszélsőségesebb eseteket. Egy ilyen békebeli racsnit amit már ki kéne dobni, de az tuti, hogy az olaj is csak átmeneti megoldás.
A leginkább használt racsnikat zsírozzák. Az ilyen egyedi eseteket, mint a tune azt meg ne vegyük már egy kategóriába egy shimano acera/alivio vagy még lejjebbi kategóriás aggyal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!