Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Agyváltós biciklit vegyek?

Agyváltós biciklit vegyek?

Figyelt kérdés
Anyukámnak veszek biciklit tesómmal ajándékba. Több boltba elmentem szétnézni, volt ahol azt mondták, az agyváltó teljesen felesleges, máshol pedig azt hogy jó ha van. Apám erőlteti hogy agyváltósat vegyünk. De agyváltós nem nagyon fér bele a keretbe.. megoldható lenne, de nehezen. Mi értelme az agyváltónak? Szerintetek mit tegyek?

2013. nov. 15. 18:34
 1/6 anonim válasza:
Szerintem nem szükséges az agyváltó!
2013. nov. 15. 22:38
 2/6 anonim ***** válasza:

az agyváltó lényege, hogy zárt rendszer, nem megy bele a kosz, ezért sokáig gond nélkül működik, karbantartás nélkül, és elég megbízható is, nem nagyon lehet elpiszkálni szétszedés nélkül

ha valaki sokat bringázik annak nagyon megéri, ha csak néha akkor valóban felesleges

ez alapján lehet dönteni, kell e vagy sem

2013. nov. 16. 12:36
 3/6 Dreigang ***** válasza:

+ a használata is kellemes: akár egy helyben lehet vele váltani (tekerős váltókarral egy mozdulattal többet is),

elkerülhető vele, az - általában koszos - lánccal való bajlódás stb..:-)

2013. nov. 17. 00:40
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. nov. 18. 21:43
 5/6 anonim válasza:

szögezzük le. váltó kell! nekem legalábbis. agyváltóval terhelés közben nem lehet váltani. tehát ha állsz, váltassz, először finoman a pedállal. menet közben felfele lehet váltani mozgó, lefele csak álló pedállal.

egy jó agyváltó se olcsóbb mint egy jó láncváltó. ami olcsó meg nem problémamentes, egyáltalán. tehát ha egy keró láncváltóval 55, agyváltóval 60, megéri az agyváltó. Más kérdés, hogy ennyi pénzért nincs jó bicikli. csepel landridert vettem ugyanigy agyváltóval. agyváltón kivül semmi sem tetszik. merida egy százas indulóban de jobb is. fél biciklim átcseréltem. így már elviselhető. szószerint az is megadta magát ami nem. még a dinamó világítás vezetése se hibátlan. pedig az csak egy k*vakábel.amire én használom, arra jó.

2014. aug. 10. 01:25
 6/6 anonim válasza:

Itt egy kimerítő cikk a témáról:

[link]

Nekem egy Sram S7-esem van. Városban használom, kb. 2 év alatt nem egészen 3000 km-t mentem vele, teljesen meg vagyok vele elégedve. De ha neked ez drága, akkor nyugodtan vehetsz láncváltós bringát. Azzal is lehet közlekedni.

2014. aug. 10. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!