Ha bicóval tekerek egy forgalmas úton az út szélén lévő kátyúkat hogy kerüljem el?
Mert ha végig szorosan az útszélén megyek, majd amikor jön a kátyú balról kerülök, azzal ugye eléggé zavarom az autósokat. De ha nem szorosan az útszélén megyek, így a kátyút nem kell kerülnöm, tehát nem kacskaringózok de viszont így beljebb vagyok az úton akkor jobban zavarom az autósokat?
Az út mellet ugyan van járda, de fél méterenként kapcsolódik egy út, így az állandóan patkáról le majd fel nem tesz jót a bicómnak, főleg hogy készülök lecserélni az mtb -et egy oútira.
Ha forgalmas úton mész az első az hogy nagyon figyeld mind az előtted mind a melletted lévő utat, hogy ha jönne egy kátyú időben ki tudd kerülni úgy hogy lehetőleg ne sodródj autó elé/alá. Meg persze ne száguldj annyira ha látod hogy sok autó húz el melletted.
Én is próbálok megbékülni a rossz utakkal, sajnos még egy ideig meg is kell majd.
Attól függ. Ha eleve túl keskeny az út, és nem tudnánk az autókkal sávon belül, biztonságos oldaltávolsággal megelőzni, akkor a jobb oldali keréknyomban megyek. Így tapasztalat szerint, és kissé ellentmondásos módon jóval nagyobb oldaltávot szoktak tartani előzéskor, mintha szorosan a szélére húzódva mennék. Talán azért, mert ha már úgyis át kell menni a másik sávba, akkor már rendesen átmennek. Ezzel nem tartom fel fölöslegesen a forgalmat, hiszen sávon belül úgysem tudnának biztonságosan megelőzni.
Ha alapból elég széles lenne az út, de ótvar vacak a széle, az ugyanez a helyzet. Ha ki-be kiflizem, az kifejezetten veszélyes, mert kiszámíthatatlan az autóvezetők számára. Akkor már jobb folyamatosan kicsit beljebb menni.
Ha széles az út, és nagyjából jó is a széle, de néha van egy kátyú a szélén, akkor a kátyú előtt már jó előre elkezdek behúzódni, szükség esetén indexelek is a kezemmel. Tükröm is van, az nagyon hasznos ilyenkor, és hátra is kell nézni (tükörből nem látszik minden). Az a fontos, hogy nem szabad hirtelen, meredeken bemenni, hanem minél lassabban, de egyenletesen kell haladni befelé. Így nem az van, hogy egyszer csak ott termek valaki előtt, hanem jól kiszámítható a mozgásom.
Mindemellett persze sötétben ki vagyok világítva, sárga színű, fényvisszaverős a házizsákom, van prizma is a biciklimen. Szerencsére a legtöbb autóvezető nem rossz szándékú, és amelyik mégis az, azzal szemben is több az esélyem, ha van egy kis "játékterem" az út szélén, így nem tud olyan könnyen leszorítani.
Ne érdekeljen, hogy zavarod az autókat!
Érdekes módon, ha egy munkagép vagy lovas kocsi megy lassan azt is meg tudják oldani az autósok. Egy bicikli ehhez képest sokkal könnyebben előzhető.
Én is kb a külső keréknyomban szoktam tekerni.
Ha szidnak ne törődj vele. Aki anyázik az legalább már biztosan észrevett és nem akar elütni. ;-)
Azt nagyon jól teszed, ha nem járdán mész, mert iszonyú veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!