4hónapos rotimat ma forgalmas helyre vittem! És nem hallgatott rám! Mit tegyek?
Figyelt kérdés
még sosem vittem ennyire forgalmas helyre, mindig nyugodt környezetben tanítottam , megtanulta a pórázfegyelmet, egy csomó parancsot, ül ,fekszik stb... de amikor kimentünk az útra nem figyelt rám egyáltalán nem tudtam vezetni mert a 100as tempóval haladó kocsik után akart mindig menni ! ha sikerült leültetnem , akkor is őket figyelte rám nem hallgatott ! Mit csináljak ? holnap is megyünk mert szoknia kell ! de mit tegyek? csak nézzem vele a kocsikat? vagy próbáljam sétáltatni ? az a baj hogy nem nagyon akarom ráncigálni de még úgyse figyelne rám! Köszönöm a segítségeket előre is !2013. máj. 9. 22:42
1/3 anonim válasza:
Ültesd. Nézelődjön amíg látod rajta, hogy nyugodt. Akkor újra sétáljatok, de amint olyat csinál, amit nem szabadna újra ültesd és kezdődjön az egész elölről. Lehet, hogy 20m-nél tovább nem fogtok jutni, de így fogja megtanulni.
2/3 A kérdező kommentje:
az a baj hogy csak fizikai beavatkozással tudom leültetni mivel nem hallgat rám , vagy is csak akkor ha éppen nem jön autó . Köszönöm!
2013. máj. 9. 22:50
3/3 anonim válasza:
az a baj hogy eddig ingerszegény környezetben tanítottad így tulajdonképpen ugyanazt végig kell csinálnod csak most ingerdús környezetben. való igaz nem lesz könnyű de nem lehetetlen. első sorban -tudom könnyű mondani- ne ne ess kétségbe. legyél nyugis. véleményem szerint az nagyon sokat segít ha elejét veszed a viselkedésnek. pl. mielőtt kilépnétek az utcára nyitott ajtónál vagy kapunál leülteteted. lehetőleg ahogy az első is írta hagyd minél többet bámészkodni, mert neki nagyon új még mindez. nem baj ha fizikai ráhatással tudtad leültetni. a lényeg hogy ne történjen az amit ő akar. de főleg ne akkor amikor totál fel van villanyozva. a kocsik után menetelt, minden olyan dolgot amihez semlegesen kell viszonyulnia nagyon határozottan tilts. ültesd le -ahogy már írták- és ne is indulj addig amíg rád nem figyelj. légy türelemmel. és következetes. hidd el hamar rá fog jönni hogy figyelnie kell rád. eleinte csak rövid távokra menj vele oda vissza, néha megállva bámészkodni (pl. egy utcányit) és fokozatosan növeld. türelem és idő kell ehhez legfőképp. meg kell hogy szokja mindezt. most izgi számára minden. emlékszem mikor 4 hónaposan vittem az enyémet állatorvoshoz, brutál volt amit lerendezett. szégyelltem magam nagyon. tőle volt hangos a rendelő. minden kutyához macskához oda akart menni. ma meg már a mások kölykei nem viselkednek :) szerintem ez valahol normális, hiszen új számára még minden. azt nagyon jól teszed hogy mész vele, mert igazad van, szoknia kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!