Mi a teendő? Ha egy kutyát pórázon sétáltatnak és kiszalad egy forgalmas útra? Mit tehet a gazda? És a közlekedők?
Ne csináljátok utánam, de az én kutyám soha nincs pórázon. 6 év alatt egyszer sem jutott eszébe, hogy lelépjen a járdáról. Ennek valószínűleg az az oka, hogy se más ember, se más kutya nem érdekli, akik miatt elmenne a közelemből.
Egyszer volt olyan, hogy lovasokkal találkoztunk (Pesten!!) és az egyik idióta odaugratott mellénk a lóval. Nagyon megijedt a kutyám, elrohant mellőlem, de a járdán futott. Rohantam utána, és amikor rákiabáltam, azonnal megállt.
Szerintem egy riadt kutyát nagyon nehéz szóval megállítani. Erre nincs recept, ha szerencséje van, akkor az autósok megállnak, lassítanak.
én csak elkóborolt kutyát tereltem le a kocsik közül,igaz nem volt épp szerencsés,bármikor elülthetett volna a kocsi de hirtelen és ösztönből cselekedtem.
Persze egy forgalmas autóutón ahol lehet menni 80-al és kiszalad biztos elcsapják,én ilyen helyen hiába bízok a kutyámba és általában póráz nélkül megyünk mert hallgat rám,de ilyenkor ráteszem inkább a pórázt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!