Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a teendő? Ha egy kutyát...

Mi a teendő? Ha egy kutyát pórázon sétáltatnak és kiszalad egy forgalmas útra? Mit tehet a gazda? És a közlekedők?

Figyelt kérdés
2012. júl. 24. 13:55
 1/7 A kérdező kommentje:
vagy póráz nélkül.vagy pórázon de elszakítja.
2012. júl. 24. 13:56
 2/7 anonim ***** válasza:
81%
megnevelheti a kutyát, hogy ne szaladjon az úttestre.
2012. júl. 24. 13:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez most ellentmondásos kérdés mert ha pórázon sétáltatom a kutyát nem tud kiszaladni az útra. Esetleg akkor ha póráz nélkül sétáltatom....ha meg van nevelve rendesen a kutya akkor még az előtt vissza lehet hívni,hogy valami komolyabb történjen ellenkező esetben hamar megvan a baj. A közeledők ha időben észreveszik értelem szerűen fékezni fognak de ha hirtelen történik a dolog és pár méteren belül van a közeledő akkor nem sok mindent lehet tenni.
2012. júl. 24. 13:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Kutya a számára megfelelően kiválasztott pórázt nem tudja elszakitani. Sztem. De amúgy nem kell forgalmas helyen póráz nélkül sétáltatni. Megijedhet, elsodorhatják még a legjólneveltebb ebet is.
2012. júl. 24. 14:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Ne csináljátok utánam, de az én kutyám soha nincs pórázon. 6 év alatt egyszer sem jutott eszébe, hogy lelépjen a járdáról. Ennek valószínűleg az az oka, hogy se más ember, se más kutya nem érdekli, akik miatt elmenne a közelemből.

Egyszer volt olyan, hogy lovasokkal találkoztunk (Pesten!!) és az egyik idióta odaugratott mellénk a lóval. Nagyon megijedt a kutyám, elrohant mellőlem, de a járdán futott. Rohantam utána, és amikor rákiabáltam, azonnal megállt.

Szerintem egy riadt kutyát nagyon nehéz szóval megállítani. Erre nincs recept, ha szerencséje van, akkor az autósok megállnak, lassítanak.

2012. júl. 24. 14:07
 6/7 anonim ***** válasza:

én csak elkóborolt kutyát tereltem le a kocsik közül,igaz nem volt épp szerencsés,bármikor elülthetett volna a kocsi de hirtelen és ösztönből cselekedtem.

Persze egy forgalmas autóutón ahol lehet menni 80-al és kiszalad biztos elcsapják,én ilyen helyen hiába bízok a kutyámba és általában póráz nélkül megyünk mert hallgat rám,de ilyenkor ráteszem inkább a pórázt.

2012. júl. 24. 14:10
 7/7 anonim ***** válasza:
El tud szakadni a póráz. Én is azt hittem, hogy nem, de egyszercsak szétesett a karabinere. Egyszerűen elkopott a használattól a forgó része és szét csúszott. Persze ettől még mellettem maradt a kutya, mert amúgy is tud póráz nélkül lábnál sétálni, de azért meglepődtem.
2012. júl. 24. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!