Szobakutyák - tisztítás, mozgásigény, szőrápolás, étel, stb?
Most a megoldás a kerti kutya helyett benti kutyi lett. :)
Ilyenek a lehetséges fajták:
Bichon Havanese, Bichon Bolognese, Westshire (westie), Yorkshire terrier
valaki letudja írni vagy üziben vagy itt a fenti "listára" a jellemzőket, + szobatisztaság tanítását???
Szobatisztaságot mindnél ugyan úgy kell csinálni, 2 óránként ki kell vinni őket a kertbe illetve játék,kaja és alvás után rögtön ki kell vinni tuti ,hogy csinálni fog vmit :)
Havanese-m van elég aktív kutya amíg kölyök volt egy huzamba 2 óra labda dobálást lazán végig futotta :)
most már 1 éves, vmennyivel kevesebb a mozgás ígénye de nem sokkal, szóval naponta 2 óra intenzív mozgást biztosítani kell !! a több órás túrák meg se kottyannak neki,imád úszni is :)
minőség tápot kell adni neki, de a felsorolt kutyák mindegyikének kell a minőségi táp!!
én Pro plannal etettek
1,5-2 havonta fürdetem és 2-3 naponta ki fésülöm, 1 évben 2x kell kozmetikába vinni tavasszal és ősszel
van egy bichon frise kutyám is ,őt mindig 2x visszük el lenyíratni,de a havanese-t is így fogjuk vinni,mert ő eddig csak tavasszal volt nyíratva :)
a fürdetés és a fésülés a felsorolt kutyáknál is így van
Nekem havanese-em van.
Nem hullik a szőre egyáltalán, de kozmetikázni kell 2-3 havonta, mert olyan a szőre, mint a haj, folyamatosan nő. Fürdetni kb. havonta meg kell, ha valami büdösbe hentereg, akkor lehet h gyakrabban, de nem szabad túl sűrűn. Fésülni is kell, különben befilcesedik a szőre. Nem egy nagy mozgásigényű kutya. Elég neki napi 3 séta, főleg ha labdázol is vele, vagy játszhat más blökivel. Étel... hát azt eszi, amit adsz neki, de ez kb minden kutyával így van :D
Nagyon könnyen tanul és imádnivaló kis dög. A szobatisztasággal nekünk voltak gondok, de végül minden kutya szobatiszta lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!