Miért utálják ennyire az emberek a Rockrider bicikliket?
Sok negatív véleményeket olvastam erről a márkáról...!
Nem tudom hogy miért?! Ennyire sz@r? Nem lehet vele menni?
Le tudná nekem valaki írni hogy miben különbözik a Rockrider kerékpárok a többi márkához képest?
Érdemes ilyen biciklit venni vagy inkább mást?
Alapvetően sokan úgy állnak hozzá, hogy ilyen multi üzletekben, mint pl. Decathlon, nem jó ötlet biciklit venni és inkább megveszik a szaküzletekben. A multi üzletek alatt a Tescót, Hervist, stb... értem.
Szerintem kevésbé igényesen megtervezett és kivitelezett biciklik, mint amiket a szaküzletekben lehet kapni. (Specialized, Scott, KTM, GT, Gaint,.......) Valamint mivel ott az üzletben nem igazán értenek a biciklikhez, így a szervizt sem tudják elvégezni úgy ahogy azt kellene. Tehát marad a k***a drága szakember, ha még a decathlonos kókányolás után is szeretnénk használni bringát. Az egyik "szerelőjük" előttem "szedte szét" a visszavitt bringát és valamiért nem győzött meg a "szaktudásáról", mikor két kalapáccsal állt neki leszedni a hajtókarokat...
Köszönöm a gyors választ!
Akkor nem érdemes ilyen helyen biciklit venni.
Első vagyok.
Viszont azt meg kell említenem, hogy néhány Decathlonban kapható (gondolok itt most a kerékpárosra) ruhadarab minőségben megelőzi a náluk 2-3x drágább ruhákat. Én pl. már 1 és lassan Decathlonos esőkabátot használok. ( [link] Semmi panaszom nem lehet rá. Hidegben is jó, szélben is jó, esőben is jó.
Ezzel arra szerettem volna utalni, hogy ha biciklit nem is, de jó (kerékpáros) ruházatot lehet náluk venni.
Utálni nem utálom, de nem vennék ilyen bringát. A váz még hagyján, az nem lenne rossz, de nem tartós darabok ezek.. szimplafalú felnivel szerelik, ami nagyon sérülékeny, terepre nem jó, a legkisebb pofontól deformálódik a kerék. A forgóalkatrészek, különösen a monoblokk, hamar elhasználódnak, kikopnak. A fékkarok gyengék, a hajtómű sem egy tartós darab, a váltószett az alapok alapja. S mindehhez társul egy közel 60 ezer forintos induló ár. Ha a fent felsoroltakat jobbra cserélnéd, a bringád ára meghaladná a 100 ezret, de az értéke nem.
A drágább kategóriában sem jobb a helyzet. A kerékméret nem szabvány, semmit nem kapsz hozzá. A forgórészek ugyanúgy nem tartósak, viszont már hidraulikus tárcsaféket is kapsz, aminek sokáig nwm fogsz örülni. Noname, kínai darab, silány minőségben. Ha cserélni akarod (kénytelen leszel) ráköltheted a bringa árának legalább a felét. De nem lett ennyivel értékesebb a géped.
Van ezeknek a gépeknek ettől függetlenül létjogosultsága, egy Tesco-s bicónál mindenképp többet érnek, de csodát nem szabad várni tőlük. Alkalmankénti tekergésre jók, de pont arra nem alkalmas, amire egy Mtb-t elvileg kitaláltak.
Utolsónak. Láthatóan nem vagy képben az RR bringákkal!
A Rockriderek úgy 180 körül már nagyon jó minőségűek és sok olyan cuccot adnak ennyiért, amit a nagy nevű gyártók csak jóval drágábban.
Olvasgass kicsi, nem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!