Ha le kromofágozok egy kerékpárvázat és lefújom szintelen lakkal akkor a váz még berozsdásodhat?
Figyelt kérdés
2013. okt. 22. 19:34
1/11 anonim válasza:
ha rendesen le van lakkozva, akkor nem rozsdásodik.
2/11 anonim válasza:
Be rozsdásodhat. Mert már a vasban benne lehetnek az apró tűhegynyi rozsda magok.És ezek akkor is tudnak növekedni.
3/11 anonim válasza:
2-es vagyok. Ja és a te lakkozásod a gyári beégetős festékhez nagyon sehol sincs.
4/11 anonim válasza:
de legyen aluvázas és nem fog rozsdásodni lakk nélkül sem:P
5/11 Dreigang válasza:
Nálam szinter lakk alatt is rozsdásodott, mert már eleve kissé rozsdás felületre szórták, és évek alatt beltérben is nőtt a folt mérete (asztalláb).
(Hogy mennyire bírja, az sok mindentől függhet, pl. hogy revés-e a felület stb..)
6/11 anonim válasza:
Kérdés szerintem már eleve ott kezdődik, hogy kapsz-e kromofágot :-) , legalábbis az itteni festékboltban valamilyen engedélyekre hivatkozva nem hajlandóak hozni. Másik dolog, hogy ezek a spary-k mint pl a maestro kalap sz...t se érnek. Milyen festék (lakk) az amit száradás után le lehet mosni higítóva? Nemrég javítottam egy hibát a kocsimon ilyen lakkal, kb 1 héttel odacsöppent egy kis festék. Gondoltam hígítós ronggyal gyorsan letörlöm, és beleragadt a rongy, mert jött a lakk is le. De évekkel korábban a bicajom kormányával jártam hasonlóan. Lefújtam a kormányt feketére, szintén ilyen Meastro márkájú spary-vel, nyári melegben meg felpuhult, és csúszott le róla a markolat, itthon lakbenzinnel maradéktalanul le lehetett mosni kb 1 évvel a festés után. Gyanítom ezeket a festékeket grafiti ellenesre csinálják, hogy le lehessen mosni, ezért ilyen vackok. Talán ha kapsz valahol neoluxot az még jó, ezek ismeretében, valami jó rozsdagátlós alapozást javaslok, és utána lefested ezüstre, vagy esetleg ezüst hammerite-t
7/11 anonim válasza:
Vasat nem tudsz úgy lelakkozni, hogy alatta előbb utóbb ne üsse ki a rozsda, mert ahogy előttem szóló is említette a rozsda a vasban alapból benne van. Alu-t szokták felcsiszolni, polírozni, és lakkozni. Lakkból is spec lakk kell. Jobban jársz, ha autóra való lakkal próbálkozol, mert annak elég nagy a hőtűrése, és rugalmasabb is.
8/11 anonim válasza:
Rozsdásodni fog...nekem is rozsdázott tovább,pedig nagyon le volt tisztitva,vasig.
9/11 A kérdező kommentje:
hát speciel most egy versenykerékpár vázáról van szó!
elég könnyü viszont nem hiszem hogy aluminium mert pár helyen megkopott a vesték és kicsit rozsdás!
ezért gondoltam arra h leszedem a festéken szépen lecsiszolom és lefujomm lakkal...csak hát ha berozsdásodik akkor inkább hanyagolom az ötletett!
2013. okt. 23. 21:42
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!