Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ha átütőtengelyesre cserélem...

Ha átütőtengelyesre cserélem a monoblokkomat, ami négyszögtengelyes, ahhoz a hajtóművet is le kell cserélnem?

Figyelt kérdés
Egy olcsó acélcsészés shimano monoblokk van benne, négyszögtengelyes suntour xcm v2-es hajtóművel. Vegyes terepen használom de inkább hegyen döngetek vele. Gondoltam lecserélem a monoblokkott átütősre, mert már recseg ha komolyabban taposom. Oktalink nem érdekel mert az se tart sokkal tovább. Ja és megköszönném, ha linket is küldenétek az új cuccról.

2013. aug. 28. 21:48
 1/4 Wadmalac ***** válasza:

[link]

[link]

Bizony, le kell cserélni a hajtókart is.

2013. aug. 29. 11:54
 2/4 anonim ***** válasza:

nyugi..az integralt tengelyes hamarabb fog recsegni...de majd rajossz..:D

nemhogy cserelned 3000ert inkabb 20-30ert cserelsz hajtast, ami meg annyira se ellenallo mint a hagyomanyos belsocsapagyas rendszerek...:D

Grat

2013. aug. 29. 19:31
 3/4 Wadmalac ***** válasza:
A régi jó módszer nekem bevált. Nem váltottam négyzetkúpról, csak átmenő furatos monoblokkot vettem és egy átmenő szárral huzattam oda a hajtókarokat két anyával. Ezzel a tengely is elő van feszítve. Annyi pluszt ad a merevségbe, hogy soha többé nem volt lazulás, recsegés, semmi.
2013. aug. 30. 07:54
 4/4 A kérdező kommentje:
HomoHominiLupusEst nem feltétlen akarom lecserélni csak ha jobb. Ezek alapján amit leírtatok és amit a szervízben mondtak, le is mondtam a pénzkidobásról. Ha van még ötlet, azt szívesen meghallgatom.
2013. aug. 30. 21:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!