Mennyi kalóriát égethettem?
1 óra 20 perc biciklizés
átlagsebesség: 20km/h
táv: 25,8 km
leggyorsabb sebesség: 46,8 km/h
a kerékpár óra szerint 550 kalóriát égettem.
ez körülbelül pontos lehet?
ffi/80 kg
az úton elég sok lejtő és domb volt.
amit ezek az órák kiírnak az nagy ferdítés, semmire nem jó
max olyan 400 lehetett ha volt elég emelkedő, de az idő-táv arányában inkább 300
de ha fogyni akarsz az a helyes étkezéssel kezdődik, és a pulzusértékkel tartott edzéssel végződik
Igen lehetséges. A 20-as átlag már elég magas, ehhez. Én ugyan nem órát hanem telefont használok és azt vettem észre, hogy minél nagyobb az átlagsebesség annál nagyobb a kalória égetés is. Ez nyilvánvalóan így is van.
Viszont ez attól is függ, hogy milyen módot választok. Általában van MTB, Road Race, és sima Cycling a programokban. De az sem mindegy, hogy milyen a bicikli és milyen úton használod.
Pl egy vastag keréknek jóval nagyobb a gördülési ellenállása, mint egy vékonyabbnak. Tehát lehet, hogy MTB-vel mész aszfalton, de ugye az 1.5-ös gumival jóval könnyebb haladni, mint a 2.1-essel.
Aztán elvileg ezek számolják az emelkedőket is. Mivel emelkedőn több kalóriát használsz el, mintha sima úton tekernél.
Elég összetett dolgok ezek.
Itt van egy bővebb cikk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!