Mitol tortenhet meg?
Én ilyet még nem tapasztaltam, pedig elég extrémen használom a kerékpáromat, ha baj is van, akkor az a tengely görbüléséből adódik. Persze ez csak alsóbb kategóriás alkatrészeknél. jelenleg átütőtengelyt használok, ez egy csőtengely és siklócsapágyazással van megoldva. Elég masszív, szinte elpusztíthatatlan.
Szerintem a kónuszbeállítással lehet gond. Pontosabban nem megfelelő erővel rögzíted és elmozdul a használat során. Ezze használhatsz menetrögzítőt, de egy kis csepp zománcfesték is megteszi. A kónuszbeállításra nagyon kell ügyelni, túl szorosra állítva hamar "megeszi" a golyókat, túl lazára véve pedig kotyog a tengely, ami ugyanúgy a golyók ledarálásához vezetnek.
Javaslom szánj rá egy kis pénzt, már olcsón vannak nagyon jó alkatrészek, persze ezek régebbi modellek, de attól még nagyon jók.
Szerezd be Baki Ádám Mountain Bike Rider - hegyikerékpározásról mindenkinek című könyvét. A könyv főleg cross country, túra, freeride és downhill kerékpárokkal foglalkozik, de ez nem is baj, mert ezeknél a legnagyobb az igénybevétel és az utcai és egyéb kerékpárokra teljes mértékben átültethető az egész. A szereléstől, a beállításokon át, a karbantartáson keresztül, a jótanácsokig mindent tartalmaz, még a bonyolult dolgokat is, mint például a kerékcentírozás, váz csavarodás ellenőrzése, láncnyúlás, stb. Ezekhez mind-mind otthon, komolyabb szerszám nélküli ellennőrzést is felvázolva. Nagyon hasznos.
Itt egy link, elég részletesen le van írva minden:
Ezt az oldalt tanulmányozd át, ha van kedved, nagyon jó dolgokat írnak itt is.
Kellemes tekerést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!