Uniciklivel (egykerekű bicikli) részt lehet venni a forgalomban?
KRESZ nem ismeri a monocili fogalmat ... ketto, avagy annal tobb kereku jarmuvekkel foglalkozik csak.
Monocikli tobb oknal fogva alkalmatlan a kozuti kozlekedesre:
-nincs rajta kormany, marpedig a KRESZ kimondja, hogy tilos elengedett kormannyal kerekparozni,
-nincs rajta fek, marpedig a KRESZ ezt is szabalyozza, hogy csak uzembiztos es egymastol fuggetlenul mukodo fekekkel lehet a forgalomban reszt venni (ergo: fixivel sem szabalyos a kozlekedesben reszt venni.
Monocikli hobbi-sport eszkoznek szamit, nem kozlekedesi eszkoz ... a bohocok hasznaljak a porondon, vagy idetlenkedo fiatalok a tereken es a parkokban. Oda is valo! (nagyjabol a gorkorival egy kategoria).
A forgalom veszelyes uzem es az abban valo reszvetelt nem veletlenul szabalyozza a KRESZ. Nem megfelelo jarmuvel, targgyal reszt venni benne, on es kozveszelyes!!!
Sport-hobbi eszkozok nem a forgalomba valok, hanem a parkokba ... senki nem tollasozik a koruton, nem frizbizik az aluljaroban, nem gorkorizik az autopalyan ... stb.
ez nem teljesen igaz..van egy elmebeteg srac, es a varos kulonbozo pontjain gorkorival frizbizik az uttesten..XD
andrassyn, szabi hidon es arpad fejedelmen is lattam mar....
Na jo, de egy fecske nem csinal nyarat ... azert mert van egy bombaserult legnyomasos idegbeteg a varosban, azert az meg nem jellemzo, hogy igy viselkednenk :)
Amugy is hulyeseg az egesz kerdes. Az meg rendben van, hogy egy artista tok ugyes es figurazik a porondon, de a hulyegyereket aki kimegy egy ilyennel a forgalomba, ugy fasirozna ki egy reszeg sofor, vagy egy mageneletben terhelt akarki, mint a pinty ... most volt a napokban, hogy egy csajszi csak siman elesett egy katyuban es halalra fasirozta egy auto.
Jo lenne mar felfogni, hogy a kozlekedes veszelyes uzem ... ha csak par km/h-val keked megy egy tobbszazkilos jarmu, az faj ... nagyon faj!
Egy olyan ember, aki ilyen felelotlenul gondolkodik, az eszre sem veszi, nem tudja, fel sem fogja mit tesz?
Egyreszrol balesetet szenvedhet, ami nem tul kellemes es bele is lehet halni.
Masreszrol milyen gondokat okoz a kozeli hozzatartozoinak, akik majd apolgatjak, avagy viragot visznek a sirjara.
De ott van a baleset masik resztvevoje is! Milyen erzes lehet ugy elni, hogy kinyirtam egy kerekparost mert athajtottam rajta ... igaz nem en voltam a hibas ... de ott folyt ki a bele a szemem lattara.
Meg a kerdes gondolata is baromsag!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!