Miért nem szüntetik be ezt a szabályt a biciklisekre vonatkozóan?
Mondjuk arra nem gondoltál, hogy marhára nem az áttolás vs tekerésről beszúnk? Hanem hogy baromság az, hogy csak a járdáról kerülhetek oda?
k oldalán bicajút.na, hogy kerültem a z
Most már MINDIG leszállok a zebrán, és áttolom a biciklit, olykor futva is. Ha a bicikliút sárga átkelőjét megyek át, akkor sose megyek át a zebrára.
A járdán biztonságosan megyek. De ekkor nem megyek a járdán:
Ha túl keskeny, tele van repedésekkel, és az út mellékút, kis forgalmú, és könnyen ki lehet térni a kocsi elől. Ezek általában kertvárosi utcák.
De az alábbi esetekben viszont a járdán szoktam menni: ha főút van, és/vagy forgalmas az út, a járda elég széles, és biztonságosan elfér egymás mellett 2 biciklis is, és a gyalogosok elől is biztonságosan ki lehet térni. De, ha a közelben van bicikliút, és sietek valahová, és bicikliút is vezet oda, vagy ahhoz közel, ahová megyek, akkor inkább a kerékpárutat választom.
Értem, de ezt tetszett valaha látni?
https://www.youtube.com/watch?v=puOXHOlBZqg Ezért nem megyek soha forgalmas úton, mert nem akarok úgy járni, mint ez a szegény férfi. A bordája tört el. De ha erősebben mennek neki, akkor még súlyosabb lehet a sérülés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!