Kerékpár kressz, lenne pár kérdésem; segítenél?
Az idén kezdtem a kerékpározást. Hiába keresek pár közlekedési szabályt, nem találok, ezért született a kérdés.
1. Ha a kerékpár utat egy főút vonal elég nagy, de belátható kanyarja szakítja félbe, és nincs felfestve a bicikliseknek sáv sárgával, akkor a jobb oldalon kell közlekedni az autósok közt, vagy baloladra oda "képzelni" a sárga felfestést?
2. Ha a főútvonal mellett biciklis sáv nincs, akkor a járdán, vagy a főúton kell közlekedni?
Ha van biciklis sáv / bicikliút akkor azon. Ahol nincsen biciklizést tiltó tábla, ott a jobb oldalon kell közlekedni (nem is értem miért mennél szembe az autókkal).
Főútvonal mellett még nem láttam járdát, de biciklivel amúgy sem "illik" rámenni.
Biciklivel az autokkal egy iranyba mesz, csak gyalogoskent kell szembemenni veluk :).
A biciklivel torveny szerint az uttesten kell kozlekedni nem a jardan a figyelmetlen emberek kozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!