Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Biciklivel kb mennyi idő...

Biciklivel kb mennyi idő alatt tudnák menni 41km-t?

Figyelt kérdés
Én olyan 3 órát gondoltam átlagsebességben amúgy tiszta aszfalton főútról lenne szó.1 nagyobb város van amin többet kell megállni meg minden de szerintem hamar végigmennék azon is.Mit gondoltok 3 óra alatt sikerülne végigmenni?Nem vagyok az a típus aki minden nap bringázik de már régóta nyomatom nem hosszútávokat csak pl boltba meg vissza de 21-esben vagyis maximális nehézséggel.

2013. jún. 20. 12:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
ha nem menne: t=s/v
2013. jún. 22. 00:13
 12/24 anonim ***** válasza:

Kérdés az is, milyen bringád van. Egy MTB terepgumikkal vagy egy virsligumis országúti. Nekem trekkingem van, a legsimább és legvékonyabb külsőt raktam rá, amit trekkingre lehet, az oútisok így is úgy lehagynak, mint a szar, meg sem próbálom őket utolérni. Ezért is szeretnék egy oútit venni, hogy haladni tudjak.

De visszatérve a kérdésre szerintem 3 óra alatt lenyomod. Függ még a terepviszonyoktól is, mennyi az emelkedő.

2013. jún. 22. 14:55
 13/24 A kérdező kommentje:

Ja értem!Nem vagyok bicikliszakértő vagyis a gumikkal nem vagyok tisztába:DD Sima belső van rajta és a külső nem tudom milyen annyit tudok,hogy nem sima hanem recés de nem olyan kicsi recék picit nagyobbak nem tudom milyen a típúsa de nem versenybringa:DD

40.000ft-ért vettem volt egy biciklijavító/áruló boltba vadi újan.Persze nem most már simán van 1 éves az első kerekét sajnos le is kellet cseréljem a belsőt.

2013. jún. 22. 15:24
 14/24 Linkoln ***** válasza:

Enyém egy 20mm-es 16 barra pumpált versenyszingós kerékszett, 50mm-es karbon aeros felnikkel.

Azért, én sem montival gondoltam.

2013. jún. 22. 17:18
 15/24 A kérdező kommentje:
Hát azon gondolkoztam versenybringával simán elhihető főleg,hogy űzöd is a sportot és benne vagy de átlagember tuti nem csinálná meg:)
2013. jún. 22. 19:53
 16/24 Linkoln ***** válasza:
Azért nem simán. Nagyon nehéz. Igen, az igaz, de átlag ember is ott van két óra alatt. Laza tempóval nekiindul, ha minden jól megy, nem kell megállni. Akkor pedig a 20-as átlaggal hozható. Én drukkolok, ha hozzá vagy szokva a bringádhoz menni fog. 3 óra alatt biztosan!
2013. jún. 23. 18:53
 17/24 A kérdező kommentje:

Persze sokat szoktam bringázni nem is azért hanem annyit kell menni a boltba minden nap legalább 1x de többször is előfordul és persze megnehezíti az is a menetet,hogy rajta van a tasak amibe vannak a dolgok és azt még közben kell fogjam,hogy a kerékhez ne érjen hozzá mert akkor szakadás van :DD

Nem most tervezem a nekiindulást először kell vegyek a bringára tükröt meg lámpát meg ha már megyek sebességmérőt is,csak h a rendőrök ne tudjanak kötekedni(tudom sebességmérő nem kötelező de a másik kettő az igen) amúgy meg 15F vagyok nem is mondtam :D

Ja és köszi a válaszokat mindenkinek mentek a zöld kezek!

2013. jún. 24. 10:09
 18/24 anonim ***** válasza:

Ha így a kerékpár kötelező tartozékainál tartunk, akkor a következő, ami fontos, hogy legyen:

-borostyánsárga küllőprizma: 2 db min. az első keréken, de a hátsóra is célszerű Figyelem! Import bringáknál előfordul, hogy fehéret raknak fel, ez nálunk sajnos nem jó, de szerencsére ezt nem drága cserélni

-csengő: ebből már kaphatóak olyanok is, amik nem olyan bután mutatnak

-Első fehér színű lámpa

-hátsó piros lámpa: régen volt olyan hülyeség a KRESZ-ben, hogy nem lehet villogtatni, csak a folyamatos fény elfogadott, de mára ez megszűnt, törölték

-két, egymástól függetlenül működő fékszerkezet: ezt bele sem kellett volna írniuk, annyira magától értetődő

-hátsó (nem háromszög alakú) piros fényvisszaverő prizma: na én összetúrtam egy-két bringaboltot, mire találtam olyat, ami felmegy a nyeregcsőre. Mivel cross-trekkingem van, nincs csomagtartóm és sárvédőm.

-lakott területen kívül este és rossz látási viszonyok között fényvisszaverő ruházat

A többi cucc csak ajánlott, ezek közül a sisakot emelném ki, nemcsak véd, ha borulsz, de nyáron nem süti szét a fejedet a nap. Csomó olyan van, ami jól is néz ki, és ha kellő szellőző nyílás van rajta, nem is izzadsz bele. Nem olcsó, de megéri beruházni.

Nem előírás, de ha a ruházatnál tartunk, érdemes kerékpáros ruhákat venni. Én nem hittem bennük, idén viszont megvettem őket, és végre így élvezetes a tekerés.

sajnos nem olcsók, de egy nem megfelelő (pl. pamut) ruházat hosszú távú tekerésnél nagyon megkeseríti a bringás életét. Ne félj a műszáltól, ezek jól szellőznek, gyorsan száradnak.

Jó tekerést kívánok!

2013. jún. 24. 13:07
 19/24 A kérdező kommentje:
Köszi a részletes leírást hát sokat nem kívánok költeni a bringára csengő az van rajta kell egy lámpa rá és tükör is oszt kész.Első lámpa meg hátsó is van ami csak sima nem is lámpa hanem ilyen fényszar:DD A küllőkön nincs semmi de nem is fogok tenni rá az már sok minden lenne.Teszek rá tükröt lámpát egy km/sebességmérőt oszt nekem annyi elég.Nem hinném,hogy most belekötnének ilyen dolgokba.Ha pedig bele megmondom a régi eltörött és épp megyek venni újat xDDDD
2013. jún. 24. 13:25
 20/24 Linkoln ***** válasza:

Tükör nem kötelező kellék.

Csengő is fölös, de kötelező. Én lámpát, és prizmákat sem tartk a bringán, csak fékeket és kész.. :D Sosem szolta meg rendőr, legalább is nem komolyan. Nem is nagyon hallottam még olyanról hogy outist ezért megbüntettek volna. AHhoz gerinc kellene.

2013. jún. 24. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!