Biciklivel kb mennyi idő alatt tudnák menni 41km-t?
Kérdés az is, milyen bringád van. Egy MTB terepgumikkal vagy egy virsligumis országúti. Nekem trekkingem van, a legsimább és legvékonyabb külsőt raktam rá, amit trekkingre lehet, az oútisok így is úgy lehagynak, mint a szar, meg sem próbálom őket utolérni. Ezért is szeretnék egy oútit venni, hogy haladni tudjak.
De visszatérve a kérdésre szerintem 3 óra alatt lenyomod. Függ még a terepviszonyoktól is, mennyi az emelkedő.
Ja értem!Nem vagyok bicikliszakértő vagyis a gumikkal nem vagyok tisztába:DD Sima belső van rajta és a külső nem tudom milyen annyit tudok,hogy nem sima hanem recés de nem olyan kicsi recék picit nagyobbak nem tudom milyen a típúsa de nem versenybringa:DD
40.000ft-ért vettem volt egy biciklijavító/áruló boltba vadi újan.Persze nem most már simán van 1 éves az első kerekét sajnos le is kellet cseréljem a belsőt.
Enyém egy 20mm-es 16 barra pumpált versenyszingós kerékszett, 50mm-es karbon aeros felnikkel.
Azért, én sem montival gondoltam.
Persze sokat szoktam bringázni nem is azért hanem annyit kell menni a boltba minden nap legalább 1x de többször is előfordul és persze megnehezíti az is a menetet,hogy rajta van a tasak amibe vannak a dolgok és azt még közben kell fogjam,hogy a kerékhez ne érjen hozzá mert akkor szakadás van :DD
Nem most tervezem a nekiindulást először kell vegyek a bringára tükröt meg lámpát meg ha már megyek sebességmérőt is,csak h a rendőrök ne tudjanak kötekedni(tudom sebességmérő nem kötelező de a másik kettő az igen) amúgy meg 15F vagyok nem is mondtam :D
Ja és köszi a válaszokat mindenkinek mentek a zöld kezek!
Ha így a kerékpár kötelező tartozékainál tartunk, akkor a következő, ami fontos, hogy legyen:
-borostyánsárga küllőprizma: 2 db min. az első keréken, de a hátsóra is célszerű Figyelem! Import bringáknál előfordul, hogy fehéret raknak fel, ez nálunk sajnos nem jó, de szerencsére ezt nem drága cserélni
-csengő: ebből már kaphatóak olyanok is, amik nem olyan bután mutatnak
-Első fehér színű lámpa
-hátsó piros lámpa: régen volt olyan hülyeség a KRESZ-ben, hogy nem lehet villogtatni, csak a folyamatos fény elfogadott, de mára ez megszűnt, törölték
-két, egymástól függetlenül működő fékszerkezet: ezt bele sem kellett volna írniuk, annyira magától értetődő
-hátsó (nem háromszög alakú) piros fényvisszaverő prizma: na én összetúrtam egy-két bringaboltot, mire találtam olyat, ami felmegy a nyeregcsőre. Mivel cross-trekkingem van, nincs csomagtartóm és sárvédőm.
-lakott területen kívül este és rossz látási viszonyok között fényvisszaverő ruházat
A többi cucc csak ajánlott, ezek közül a sisakot emelném ki, nemcsak véd, ha borulsz, de nyáron nem süti szét a fejedet a nap. Csomó olyan van, ami jól is néz ki, és ha kellő szellőző nyílás van rajta, nem is izzadsz bele. Nem olcsó, de megéri beruházni.
Nem előírás, de ha a ruházatnál tartunk, érdemes kerékpáros ruhákat venni. Én nem hittem bennük, idén viszont megvettem őket, és végre így élvezetes a tekerés.
sajnos nem olcsók, de egy nem megfelelő (pl. pamut) ruházat hosszú távú tekerésnél nagyon megkeseríti a bringás életét. Ne félj a műszáltól, ezek jól szellőznek, gyorsan száradnak.
Jó tekerést kívánok!
Tükör nem kötelező kellék.
Csengő is fölös, de kötelező. Én lámpát, és prizmákat sem tartk a bringán, csak fékeket és kész.. :D Sosem szolta meg rendőr, legalább is nem komolyan. Nem is nagyon hallottam még olyanról hogy outist ezért megbüntettek volna. AHhoz gerinc kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!