Mi a különbség a két Mountain bike között?
2013. ápr. 7. 10:53
1/7 anonim válasza:
Hát a tiednek van rugóstagja, ami a hátsó kerék ütéseit csillapítja, ettől kényelmesebb lesz a tekerés, bár ennek a hatékonyságát azért megkérdőjelezném. Egyébként meg egy jelentősebb minőségbeli különbséget látok így elsőre.
2/7 anonim válasza:
Az másodikon van hátul is rugós tag, de ez a gyengébb fajta bringa, drágábban. Ezért jobban megéri egy olyan bringa aminek csak elöl van teleszkóp(persze ha komolyabb ereszkedésekre használod kell hátsó rugós tag is, de akkor már valami komolyabb).
3/7 A kérdező kommentje:
Nem ilyenem van, sőt csak elől van lengéscsillapító, de inkább a váza érdekelne. Tehát az én biciklim váza a másodikhoz hasonló, mi a különbség a kettő között? Erősebb?
2013. ápr. 7. 15:25
4/7 anonim válasza:
Az első egy sima merevvázas, míg a második egy összteleszkópos(másnéven fully) gép. Ahogy a legelső válaszoló leírta, a másodiknál a hátsó kereket érő behatásokat csillapítja. A másodikat durvább mtb-s ágak használják. XC-ben a legjellemzőbb a merevváz, AM-ben már inkább fully-t használnak. Enduro-ban,Freeride-ban és Downhill-ben meg kizárólagosan fullyk vannak a durva terep miatt. Dirtjump biciklik merevvázasak, Freerideok is lehetnek azok.
5/7 anonim válasza:
Na, azt hiszem végre megértettem a kérdést. Tehát van egy elől telós bringád, aminek nem hagyományos kialakítású váza van. Egyébként fogalmam sincs milyen célt szolgálhat ez, szerintem csak parasztvakítás, attól nem lesz erősebb a váz, sőt, inkább gyengébb és nehezebb. Elég megnézni a komolyabb Xc bringákat, mindegyiknek hagyományos (2 háromszöges) kialakítása van.
7/7 A kérdező kommentje:
Most már mindent értek! Köszönöm a válaszokat! :)
2013. ápr. 9. 15:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!